Sallói Dániel óriásit futott az előd nagy napján, s nem hiába tette

A Sporting Kansas City 3-0-ra nyert az Orlando City ellen az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS), magyar idő szerint vasárnap hajnalban. A Kansas City magyar játékosa, Sallói Dániel góllal vette ki a részét a sikerből. A Lionel Messi nélkül játszó Inter Miami színeiben Luis Suárez már az első percben betalált, Marco Reus gólt szerzett az MLS-debütálásán.

2024. 08. 25. 7:20
Sallói Dániel MLS Sporting Kansas City
Sallói Dániel és társai retromezben ünnepeltek Fotó: X/Sporting Kansas City
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sporting Kansas City a 10-esét ünnepelte. Egyrészt a mezszám régi viselőjét, Benny Feilhabert, akit az Orlando City elleni MLS-meccs szünetében köszöntöttek, a csapat hírességeinek falára került fel az ő neve. Sallói Dániel, a Sporting magyar játékosa a jeles alkalomhoz méltó módon szerepelt a 10-es mezben. A magyar támadó lőtte a Kansas City második gólját: Sallói Dániel óriásit futott a találatért.

Sallói Dániel gól MLS Sporting Kansas City
Sallói Dániel alapember a Sporting Kansas City együttesében (Forrás: X/Sporting Kansas City)

Az első félidő után 1-0-ra vezetett a Sporting, majd a második játékrész eleje hozta a magyar támadó gólját.

Sallói Dániel gólja az Orlando ellen

Sallói a saját büntetőterületén belülről szabadított fel, majd óriási futásba kezdett, s a kontra végére felért, hogy ő fejezze be góllal az ellentámadást.

A Sporting később emberhátrányba került, ennek ellenére a ráadásban újabb gólt szerzett, s 3-0-ra nyert.

 

Ha nincs Messi, jött Suárez

Míg a Sporting a győzelem ellenére sem áll rájátszásba jutást érő helyen, az Inter Miami eddig a legtöbb pontot szerezte az alapszakaszban. Bár Lionel Messi ezúttal bokasérülés miatt nem állt a Miami rendelkezésére, Luis Suárez villámrajtot vett: az első és a hatodik percben is betalált. Messi uruguayi jóbarátja duplájával ki is alakult a Cincinnati elleni rangadó végeredménye.

Gólt szerzett egy másik klasszis is, a német Marco Reus ráadásul MLS-debütálásán talált a kapuba a Los Angeles Galaxy színeiben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.