Sokkoló jelenetek az olimpián: a ló a hátára dobta a világbajnokot + videó

Drámai véget ért a svédek világbajnoki címvédő és topfavorit díjugratója, Henrik von Eckermann számára a párizsi olimpia. Az egyik akadály előtt a ló váratlanul megtorpant, a lovas pedig fejjel előre, a levegőben bukfencezve egyet a hátára esett.

2024. 08. 06. 21:54
Paris 2024 Olympic Games - Equestrian Jumping
Drámai véget ért a svédek világbajnoki címvédő és topfavorit díjugratója, Henrik von Eckermann számára a párizsi olimpia. Fotó: MTI/EPA/Caroline Brehman
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A franciaországi Versailles-i palotában rendezték meg a díjugratás döntőjét a párizsi olimpián kedden, amelynek a világbajnoki címvédő, világelső svéd Henrik von Eckermann volt a legnagyobb esélyese. Nem sokkal az útvonal egy részének a teljesítése után azonban a ló megállt az egyik akadály előtt, és a lendület hatására a lovas előre zuhant, háttal kis híján ráesett az akadályra.

Eckermann számára ezzel véget ért a döntő, amelyet Christian Kukuk nyert meg. A 34 éves német lovas második aranyérmét szerezte meg a francia fővárosban, ugyanis pénteken a csapattal is felállhatott a dobogó tetejére.

A svéd Sportbladet portálnak adott interjúban Eckermann szégyennek nevezte a kiesését.

– Szégyellem magam, amiért nem voltam sikeres – fogalmazott. – Nagyon magasra ugrottunk, és bizonyos értelemben nagy lendületet kaptunk előre. Emiatt elvesztettem az egyensúlyomat.

Volt még egy nagy esés díjugratásban

Nem Eckermann bukása volt az egyetlen sokkoló jelenet a díjugratás döntőjében. A mexikói Andres Azcarraga lova egy vizes akadály előtt torpant meg, a lovas itt is leesett, és a hatalmas állat kis híján megtaposta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.