Marco Rossi védőjével erősített a Fradi, amely Brüsszelben kezd az El-ben

Mozgalmas nap volt a szombati a Fradi labdarúgócsapatánál, hiszen a klub bejelentette legújabb igazolását, a Svájcból hazatérő Szalai Gábort, aki az utóbbi időben rendszeresen tagja volt Marco Rossi válogatott keretének. Emellett az UEFA elkészítette az Európa-liga alapszakaszának menetrendjét, amelyből kiderült, hogy a Fradi mikor játszik pontosan.

2024. 08. 31. 21:13
SZALAI Gábor
Szalai Gábor a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a másnapi, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzés elõtt a telki edzõközpontban 2023. november 18-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai Gábor személyében magyar védővel erősített a Fradi, a kecskeméti nevelésű játékos idén januárban állt légiósnak, a svájci élvonalbeli Lausanne-ba került. A 24 éves középhátvéd a tavasszal 14 meccsen lépett pályára, és az új szezonban is játszott már két bajnokin és egy kupameccsen a svájci klubban. Marco Rossi már többször hívta a válogatottba, eddig kilencszer ült már a kispadon a nemzeti csapatban, de a debütálás még hátravan. Rossi a jelenlegi keretébe nem hívta meg.

Hajnal Tamás sportigazgató, Szalai Gábor és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója. Fotó: Fradi.hu

Elkészült az Európa-liga pontos menetrendje is, amelyből kiderült, hogy a Fradi szeptember 25-én Brüsszelben, az Anderlecht otthonában kezdi meg szereplését a főtáblán, majd október 3-án a Tottenham csapatát fogadja először hazai pályán.

A Fradi Európa-liga-mérkőzéseinek pontos menetrendje:

2024. szeptember 25. 21:00: RSC Anderlecht (belga) – FERENCVÁROS
2024. október 3. 18:45: FERENCVÁROS – Tottenham Hotspur (angol)
2024. október 24. 18:45: FERENCVÁROS – OGC Nice (francia)
2024. november 7. 21:00: Dinamo Kijev (ukrán) – FERENCVÁROS
2024. november 28. 21:00: FERENCVÁROS – Malmö FF (svéd)
2024. december 12. 18:45: PAOK FC (görög) – FERENCVÁROS
2025. január 23. 21:00: Eintracht Frankfurt (német) – FERENCVÁROS
2025. január 30. 21:00: FERENCVÁROS – AZ Alkmaar (holland)

A nyolc forduló után kialakul a 36 csapatos alapszakasz végeredménye. Az első nyolc helyezett automatikusan nyolcaddöntőbe jut, a 9–24. helyezetteknek pedig februárban játszania kell a legjobb tizenhat közé kerülésért. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.