Szoboszlai Dominik visszatér Lipcsébe, a Real Madrid ellen is játszik

Csütörtökön tartották az átalakuló labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának sorsolását. Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool, valamint Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese, az RB Leipzig is az első kalapból várta a sorsolást, a két csapat ennek ellenére játszik majd egymás ellen az új ligafázisban. Szoboszlai korábban a Salzburg és a Leipzig színeiben már szerepelt a BL-ben, a Liverpool mezében viszont a 2024/25-ös idényben mutatkozhat be a Bajnokok Ligájában.

2024. 08. 29. 18:47
Szoboszlai Dominik harcosan játszott az Ipswich Town ellen Bajnokok Ligája
Szoboszlai Dominik a Premier League után idén a Bajnokok Ligája főtábláján is szerepelhet a Liverpool színeiben Fotó: EPA/Tolga Akmen
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája maga mögött hagyta a csoportkört, idén már harminchat csapatos alapszakaszt rendeznek a világ legrangosabb labdarúgó-klubsorozatában. A csütörtöki sorsolás előtt négy kalapba sorolták a klubokat, ám onnan nem csoportok, hanem párosítások alakultak ki. Minden csapat nyolc meccset játszik a januárig tartó alapszakaszban, nyolc különböző ellenféllel szemben. Az első kalapban kapott helyet a Szoboszlai Dominik jelenlegi (Liverpool) és korábbi klubja (RB Leipzig) is, utóbbi természetesen továbbra is magyar játékosokkal a soraiban. S a sorsoláson kiderült: Gulácsi Péter és Willi Orbán játszhat Szoboszlai Dominik ellen a 2024/25-ös BL-kiírásban.

Gulácsi Péter Szoboszlai Dominik Liverpool RB Leipzig Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter és Szoboszlai Dominik egymás ellen játszhat a Bajnokok Ligája alapszakaszában (Fotó: Mirkó István)

A sorsolásnál két klasszis, Gianluigi Buffon és Cristiano Ronaldo segédkezett, ám csak a párosítások dőltek el, a pontos menetrendet szombaton hozza nyilvánosságra az UEFA.

Melyik csapatok ellen játszik Szoboszlai Dominik a Bajnokok Ligájában?

A sorsoláson eldőlt, hogy Szoboszlai Dominik a Liverpool színeiben visszatér Lipcsébe, Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatának otthonában lép pályára.

A Liverpool nehéz sorsolást kapott: hazai pályán a címvédő Real Madrid lesz az ellenfele a legerősebb kalapból, míg a papíron leggyengébből is két topligás klub, a Bologna és Yaakobishvili Antal csapata, a Girona jutott Szoboszlaiéknak.

A második kalapból a Bayer Leverkusent fogadja, és az AC Milanhoz látogat a Liverpool, a harmadikból a Lille látogat az Anfieldre, míg Szoboszlaiék utaznak a PSV Eindhoven otthonába.

Hány magyar játékos játszhat a Bajnokok Ligája alapszakaszában?

Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orbán minden bizonnyal alapember lesz klubjában az új BL-alapszakasz során. Az utóbbi kettőt soraiban tudó RB Leipzig a Liverpool mellett a Juventust, a Sportingot és az Aston Villát fogadja, míg idegenben az Internazionale, az Atlético Madrid, a Celtic és a Sturm Graz ellen lép pályára.

Ahogy Szoboszlai elvileg játszhat Yaakobishvili ellen, Orbánékkal Kern Martin nézhet farkasszemet, ha bekerül a Sturm BL-keretébe, bár mind Yaakobishvili, mind Kern esetében meglepő lenne, ha kulcsszerep jutna nekik a Bajnokok Ligájában.

Hogyan alakult át a Bajnokok Ligája?

A Bajnokok Ligája főtábláján harminckettő helyett idén már harminchat csapat szerepel, a korábbi csoportkör helyett nyolcfordulós alapszakaszt rendeznek. Az első forduló meccseit szeptember 17. és 19. között, az utolsó, nyolcadik fordulót 2025. január 29-én rendezik.

A nyolc forduló alatt gyűjtött pontok alapján az alapszakasz első nyolc helyezettje a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe jut, a 9–24. helyezett klubok egy extra kieséses körben vesznek részt, hogy követhessék a top nyolcast. Az utolsó tizenkét helyezett csapat kiesik, nem lesz átjárás a BL-ből az Európa-ligába.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.