Mire jó a TikTok? Olimpiai éremhez segítette sportolóinkat

Nádas Bence és Tótka Sándor ezüstérmes lett a párizsi olimpián kajak kettesben. A két magyar versenyző nehezen tudta túltenni magát a négyes csalódásán, egy inspiráló TikTok-videó és egy szerepcserés beszélgetés is kellett hozzá, no meg az, hogy a döntő előtt két órával Nádas Bence és Tótka Sándor bizonyították maguknak, hogy jó formában vannak.

2024. 08. 09. 18:29
Tótka Sándor Nádas Bence ezüstérem Párizs olimpia 2024 kajak kenu magyar csapat
Tótka Sándor és Nádas Bence olimpiai ezüstérmet szerzett kajak kettesben Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tótka Sándor a megszerzett ezüstérem után elnézést kért. No, nem azért, mert nem aranyat nyert, hanem még az előző nap miatt, hogy a négyes csalódást jelentő hetedik helye után Nádas Bencével együtt nem ment nyilatkozni az újságírókhoz. Tótka Sándor és Nádas Bence azért döntött így, hogy a páros előtt minél hamarabb túltegyék magukat a kudarcon, ami egyáltalán nem ment könnyen.

Tótka Sándor Nádas Bence kajak-kenu Párizs olimpia 2024 magyar csapat ezüstérem
Nádas Bence és Tótka Sándor az olimpiai döntőre már visszanyerte magabiztosságát (Fotó: Csudai Sándor)

– Nem tudtuk, hogy mi történt, otthon olyan időket mentünk, ami alapján éremesélyesek voltunk. A hetedik hely után megjelent bennünk a kétely – ismerte el Tótka, aki Tokióban K–1 200 méteren lett olimpiai bajnok.

Tótka és Nádas segítsége: a TikTok és egy beszélgetés

Tótka Sándor és Nádas Bence egy-egy érdekes történetről számolt be, ami a két döntő között történt.

– Elkezdtem TikTokozni, és egy Kobe Bryant-videó jött szembe. 2-0-ra vezetett a Lakers az NBA-nagydöntőben, de tudta, hogy a munka még nincs elvégezve. Újra meg újra megnéztem, és belegondoltam, hogy bár Bryant már nincs közöttünk, de még mindig tanít nekünk – mondta a nagy NBA-rajongó Tótka.

– A párom próbált nyugtatni, aztán a végére már nála tört el a mécses, és nekem kellett megnyugtatnom őt, de ebben is megnyugodtam – árulta el Nádas, hozzátéve, hogy a legtöbbet a döntő előtt két órával evezett középfutam segített nekik.

– Ott helyre kellett tenni az önbizalmat, hogy úgy tudjunk odaállni, hogy mi vagyunk azok a magyar fiúk. Jól sikerült, utána olyan nyugodtak voltunk, mint előtte soha az egész olimpián. A döntő már pszichológiai csata volt, senki nem taktikázott, mindenki kamikazét ment, hogy megtörje a másikat – foglalta össze a pénteki versenynapot Nádas Bence, aki Tótkával ellentétben pályafutása első olimpiai érmét szerezte meg, amit kicsit meg is könnyezett a dobogón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.