Ennyi volt! Világbajnok francia játékos mondta le a válogatottságot

Az Atlético Madrid játékosa, Antoine Griezmann hétfőn hivatalos Instagram-oldalán jelentette be: nem szerepel többé a francia labdarúgó-válogatottban. A 33 éves játékos tagja volt az elmúlt évek nagy sikereket elért csapatainak.

2024. 09. 30. 12:00
GRIEZMANN, Antoine
Antoine Griezmann három-három világ- és Európa-bajnokságon lépett pályára. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy korszak lezárul, Antoine Griezmann nem lép pályára többé Franciaország színeiben! A támadó összesen 137 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, 44 gólt szerzett.

– Szép emlékekkel teli szívvel zárom le életemnek ezt a fejezetét. Köszönöm ezt a csodálatos  kalandot, hamarosan találkozunk – üzente Griezmann búcsúvideója mellé.

 

Tíz év címeres mezben

Griezmann 2014. március 5-én, egy Hollandia elleni barátságos mérkőzés alkalmával debütált a válogatottban. Első gólját néhány hónappal később, június 1-jén, a Paraguay elleni felkészülési találkozón szerezte. A csapat tagja volt a 2014-es világbajnokságon is.

Az első nagy dobást mégsem az első vb, hanem a hazai rendezésű kontinenstorna hozta el 2016-ban. Hat találattal Griezmann lett az Eb gólkirálya, öröme azonban nem lehetett teljes, hiszen Franciaország a döntőben alulmaradt Portugáliával szemben. Griezmann csapata mind a hét meccsén játszott, emellett pályára lépett a 2021-es és az idei Európa-bajnokságon is.

Antoine Griezmann válogatott pályafutásának csúcsát egyértelműen a 2018-as, oroszországi rendezésű világbajnokság jelentette, hét mérkőzésen négy góllal járult hozzá hazája történetének második vb-címéhez. Griezmann a horvátok ellen 4-2-re megnyert fináléban is a kapuba talált, de kiosztott két gólpasszt is. Ezt követően alapember volt a 2022-ben, Katarban vb-ezüstérmes gárdának is.

A bejelentés értelmében a 33 éves futballista utolsó válogatott fellépése a szeptember 9-én, Belgium ellen lejátszott Nemzetek Ligája-találkozó volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.