A kislánya is biztatta, így hát Bodó Richárd bevágta a győztes gólt + videók

Miként megírtuk, a Szeged az utolsó másodpercben lőtt góllal győzte le a francia Nantes-t 33-32-re a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Voltak, akik jobban játszottak nála, mégis Bodó Richárd volt a mérkőzés hőse, aki elvállalta a két pontot érő lövést.

2024. 09. 27. 8:23
Szeged, Nantes férfi kézilabda Bajnokok Ligája, Bodó Richárd
Bodó Richárd extázisban Forrás: EHF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdemes feleleveníteni a Szeged–Nantes mérkőzés utolsó másodperceit. Kilenc másodperccel a vége előtt a franciák eladták a labdát, Michael Apelgren, a Tisza-partiak edzője hiába nyomta az időkérést jelző gombot, az csak nem akart jelezni. Aztán szerencsére meg-, helyesebben visszaállították az órát, a Szegednek kilenc másodperce maradt az időkérés után. Sikerült egy szabaddobást kiharcolni, ekkor már csak három másodperc volt hátra.

Szeged, Nantes férfi kézilabda Bajnokok Ligája, Bodó Richárd
Ünneplik a diadalt a szegediek. Forrás: Facebook/Mol-Pick Szeged

Egyetlen lövésre maradt idő, Bodót Richárdot valósággal úgy lökdösték be a pályára Thulin kapus helyére. Egy passz, Bodó emelkedett, a lövése megtalálta a rést a blokkok erdejében, és a labda kikötött a bal alsóban. Ezzel a találattal nyert 33-32-re a Szeged.

A Szeged e sikerrel is igazolta, új csapat formálódik a Tisza partján. A magyar együttes három forduló után két győzelemmel és egy vereséggel áll a kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában. S az az egy vereség is csupán egyetlen gólon múlt a Barcelona vendégeként.

A Nantes elleni mérkőzésen fantasztikus hangulat volt a szegedi arénában, Bodó Richárd és Bánhidi Bence kislánya is a helyszínen szurkolt.

– Remek meccs volt, biztos mindenki élvezte. Büszke vagyok a csapatra, nagyot küzdöttünk. Rengeteg segítséget kaptunk a szurkolóinktól, csodás dolog ilyen hangulatban pályára lépni, nagy köszönet nekik a segítségért – lelkendezett a találkozó után Michael Apelgren.

Gregory Cojean, a Nantes mestere érthetően keserű szájízzel értékelt: – Rossz érzés így vereséget szenvedni, mert mi is közel álltunk a győzelem megszerzéséhez. Kár azokért a hibákért, amit a hajrában vétettünk, mert valójában ez bosszulta meg magát.

Bodó Richárd így beszélt a Magyar Nemzetnek a győztes gólról:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.