Ez is brazil futballőrület, tojást dobáltak Sao Paulóban

Történelmi mérkőzést rendeztek az NFL alapszakaszának idei első fordulójában: a Philadelphia Eagles és a Green Bay Packers Sao Paulóban, a Corinthians stadionjában csapott össze a liga történetének első dél-amerikai találkozóján. A kiváló hangulatú mérkőzést új igazolása, Saquon Barkley három touchdownjának köszönhetően a Philadelphia Eagles nyerte, a Green Bay Packers a 34-29-es vereségnél sokkal jobban aggódik amiatt, hogy irányítója, Jordan Love a mérkőzés legvégén megsérült.

2024. 09. 07. 16:13
NFL Brazília futballőrület Sao Paulo Green Bay Packers Philadelphia Eagles
Az első dél-amerikai NFL-meccs előtt a brazil és az amerikai zászló is megjelent a Corinthians Arenában Fotó: X/NFL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt, hogy Brazíliában megőrülnek a futballért, aligha merné bárki is kétségbe vonni. Az NFL vezetősége úgy döntött, kipróbálja, milyen a fogadtatása a másik futballnak, azaz az amerikai focinak, amelyben nem a gömbölyű labdát rúgják, hanem a tojás alakút – többnyire – dobják. Sao Paulo nem okozott csalódást: a Philadelphia Eagles és a Green Bay Packers kiváló hangulatban vívta egymás ellen az első dél-amerikai NFL-mérkőzést.

Saquon Barkley brazil futballőrület NFL Philadelphia Eagles Green Bay Packers
Saquon Barkley volt az első brazíliai NFL-meccs legnagyobb sztárja (Fotó: AGIF via AFP/Ettore Chiereguini)

A találkozó elején a mérkőzés nemzetközi jellegének megfelelően az amerikai és a brazil himnusz is elhangzott, a félidőben pedig a Super Bowlt idéző show-ban a brazil énekesnő, Anitta szórakoztatta a közönséget.

 

Az NFL Brazíliában folytatta a hódítást

Az NFL a nemzetközi népszerűség továbbépítésének érdekében lassan két évtizede visz az Egyesült Államokon kívülre alapszakaszmeccseket. Volt már NFL-találkozó Kanadában, Angliában, Mexikóban és Németországban is, idén pedig Brazília csatlakozott a sorhoz.

A brazíliai mérkőzés sztárja Saquon Barkley volt, akit a csoportrivális New York Giantstől szerzett meg erre az idényre a Philadelphia Eagles. Barkley három touchdownt szerzett a mérkőzésen, köztük az első dél-amerikai NFL-TD-t, amire külön büszke volt.

A mérkőzés több fordulatot is hozott, de végül az Eagles ünnepelhetett 34-29-es győzelmet a két, egyaránt nagy terveket szövő csapat meccsén.

A Packersnek talán a vereségnél is jobban fáj, hogy a mérkőzés utolsó másodperceiben megsérült a csapat irányítója, Jordan Love – azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mennyire súlyosan.

Ez volt a 2024-es NFL-idény második meccse, a nyitótalálkozón a címvédő Kansas City Chiefs 27-20-ra nyert a Baltimore Ravens ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.