Duplantis sprintelésben is király, olimpiai bajnok futót pipált le + videó

Armand Duplantis és Karsten Warholm már egy évvel ezelőtt megegyezett róla, hogy összecsap egymással száz méteren, és a csütörtöki Gyémánt Liga forduló előestéjén végre sor került a nagy csatára. A két olimpiai bajnok mindent beleadott, a svéd rúdugró és a norvég gátfutó is egyéni csúcsot futott a távon, végül Duplantis „ nyakába került az arany” a zürichi különleges versenyen.

2024. 09. 05. 9:33
Karsten Warholm (balra) és Armand Duplantis 100 méteres síkfutásban csapott össze egymással Fotó: AFP/Fabrice COFFRINI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Armand Duplantis rúdugrásban verhetetlen, kedvére dönti a világcsúcsokat. Jelenleg éppen 626 centiméternél tart a svédek kétszeres olimpiai bajnoka, de szerdán kiderült, más terepen is megállná a helyét.

 A 400 méteres gátfutás világcsúcstartójával, a szintén ötkarikás aranyérmes Karsten Warholmmal tavaly nyár óta készültek arra, hogy összecsapjanak egymással 100 méteres síkfutásban. A párizsi játékok előtt nem vágtak neki a különleges versenynek, de az olimpia után néhány héttel végre sor került rá. Szerda este, egy nappal az atlétikai Gyémánt Liga-verseny előtt mutatták meg a sebességüket a zürichi nézőseregnek.

Warholm egyéni csúcsa 10.49, míg Duplantisé 10.57 volt, ám most hiába javított a rekordján a norvég is, aki egészen pontosan 10,47-et futott, elmaradt Duplantistól. A rúdugrókirály jó rajt után végig vezetett, és 10,37 másodperces időt repesztett.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.