Megműtötték a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áront, aki a jövőjéről is vallott

Nem tudta harmadszor is megvédeni egyéni bajnoki címét a párizsi olimpián a háromszoros ötkarikás győztes Szilágyi Áron, ám a kardcsapat tagjaként így is ezüstéremmel térhetett haza a játékokról. Az ott jelentkező sérülése miatt kedden megoperálták a kardvívót, aki mint elmondta, pályafutása legnagyobb kihívása előtt áll.

2024. 09. 04. 20:48
Szilágyi Áron sérült vívás kard csapat olimpia 2024 Párizs magyar csapat
Saját bevallása szerint pályafutása egyik legnagyobb kihívása előtt áll Szilágyi Áron. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfikardcsapat Olaszország elleni olimpiai negyeddöntőjében, majd később az elődöntőben, illetve a Dél-Korea ellen elveszített fináléban is jól látható volt: valami nincs rendben Szilágyi Áronnal. A 34 éves sportoló szemlátomást bicegve teljesített a páston, ám akkor még azt mondta: „Nincsen semmi baj a lábammal.”

Gémesi Csanád Szatmári András Szilágyi Áron sérült Rabb Krisztián vívás kard csapat Párizs olimpia 2024
A magyar férfi kardozók (Szilágyi balról a harmadik) ezüstérmet nyertek az olimpián. Fotó: Csudai Sándor

 

A műtéti beavatkozás mellett döntött

Az olimpia lezajlott, a kardcsapat ezüstérmet nyert , Szilágyi Áron pedig szerdán egy kórházi ágyon készül képpel illusztrált Facebook-posztot közölt az állapotával kapcsolatban.

„Az olimpiai csapatversenyen láthattátok, hogy bicegek, nehezen terhelem a bal sarkamat, szenvedek. Több éve krónikus gyulladással küzdök az Achilles-ín csontos tapadásánál, ami a legrosszabb pillanatban lobbant be. Szerencsére a felfokozott lelkiállapot, az adrenalin és a fókuszáltság nem engedte, hogy a fájdalom hátráltasson a páston, de egyértelművé tette, hogy erre a problémára hosszú távon megoldást kell találni. Specialistákkal egyeztetve a műtéti beavatkozás mellett döntöttünk. A tegnapi napon sikeresen végre is hajtották rajtam az operációt. Hálás vagyok a Budai Egészségközpont csapatának, kiemelten Dr. Kynsburg Ákosnak és Dr. Tállay Andrásnak a munkájukért. Nagyon jó kezekben voltam” – írta Szilágyi, aki arra is kitért, hogy még vívóként is van feladata a jövőben. 

A rehabilitációt kétszeresen ösztönözve kezdem meg. Egyrészt szeretnék a kisfiammal minél hamarabb szabadon rohangálni a játszótéren, labdázni a kertben vagy bringázni a parkban, másrészt úgy érzem, a páston, vívóként is van még feladatom a következő években. A megfelelő állapot visszanyerése biztosan az egyik legnagyobb kihívás lesz a pályafutásomban, de érzek erőt ennek a harcnak a megvívásához.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.