Megvan a harmadik magyar paralimpiai érem, csütörtökön biztosan jön az újabb

Eredmények szempontjából erős napnak ígérkezett a szerdai a Párizsban zajló paralimpián, végül az asztaliteniszező Major Endre révén egy bronzéremmel bővült a magyar csapat éremkollekciója. Az 55 éves Major a küldöttség harmadik medálját szerezte.

2024. 09. 04. 21:29
Paris 2024 Paralympics - Table Tennis
Major Endre számra örökké emlékezetes marad a párizsi paralimpia. Fotó: Maja Smiejkowska
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnok Major Endre már azzal bebiztosította a magyar delegáció újabb érmes helyezését, hogy kedden megnyerte a negyeddöntőjét, mivel a sportágában az elődöntő veszteseinek nem rendeznek bronzmérkőzést. A kerekesszékes pingpongos szerdán a brit Robert Daviesszel mérkőzött meg a döntőért: izgalmas csatában 3:1-re kikapott, ám így is bronzérmet szerzett az MS1-es kategóriában. A szegedi sportoló a párizsi magyar küldöttség harmadik érmét szerezte, korábban Konkoly Zsófia 400 méter gyorsúszásban, S9-es kategóriában arany-, Illés Fanni pedig 100 méter mellen, SB4-es kategóriában ezüstérmet nyert.

 

Harmadik paralimpiáján nyerte első érmét

– Olyan atmoszférát teremtett a párizsi közönség, amilyet még nem éltem át soha. Nyilván szokatlan volt, de én ezt is nagyon pozitívra értékelem, hogy kijöttek és szurkoltak nekünk. Nagyon örülök ennek a bronzéremnek. Minden szempontból az első helyen van a pályafutásomban ez a paralimpia, lett egy érmem, a hangulat, a helyiek lelkesedése pedig felejthetetlen

– mondta az MTI-nek Major Endre, aki harmadszor szerepelt paralimpián, a folytatással kapcsolatban azonban még nem döntött. – Amíg érzem, hogy van motivációm, addig csinálom.

A negyedik medálra sem kell már sokáig várni, hiszen a címvédő Pálos Péter megnyerte szerdai negyeddöntőjét, így már biztosan érmet szerez az asztaliteniszezők MS11-es kategóriájában. Pálos a legjobb nyolc között a francia Lucas Créange ellen nyert. Az enyhe értelmi fogyatékossággal született Pálos Londonban és Tokióban arany-, Rio de Janeiróban bronzérmet szerzett, a csütörtöki elődöntő (12.00) és győzelem esetén a döntő (20.15) után kiderül, Párizsban milyen medállal gazdagodik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.