Megtört a jég, visszatérése óta először nyert az élvonalban a Győr + videó

Az eddig nyeretlen ETO FC Győr 2-1-es, Paks elleni győzelmével zárult az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 7. fordulója vasárnap. Az újonc győriek kilenc év elteltével győztek újra a legmagasabb osztályban.

2024. 09. 22. 21:39
A bajnokság hetedik fordulójában nyert először az ETO. Forrás: facebook.com/etofcgyor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az első félidőben kialakult a 2-1-es végeredmény az NB I hetedik játéknapjának zárómeccsén. A forduló előtt nyeretlen ETO FC Győr a szeptember elején, Belgiumból kölcsönvett algériai Nadir Benbuali duplájával kétgólos előnybe került. A 30. percben Ötvös Bence révén ugyan szépített a Paks, de fordítani már nem tudtak a vendégek.

A másodosztályból az előző idény végén második helyezettként feljutott győri együttes több mint kilenc év után nyert újra az élvonalban, ezt megelőzően legutóbb 2015 májusában, egy Pécs elleni bajnokin szerzett három pontot az NB I-ben.

NB I, 7. forduló 

MTK Budapest–Ferencváros 1-3 (1-2)

Zalaegerszeg–Kecskemét 2-1 (1-1)

Újpest–Diósgyőr 0-0

Nyíregyháza–Debrecen 3-2 (2-1)

Puskás Akadémia–Fehérvár 3-0 (1-0)

ETO FC Győr–Paks 2-1 (2-1)

A bajnokság állása IDE kattintva látható!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.