A gólképtelen Manchester City kiengedte a kezéből a megoldást

Miközben a Manchester City nem tudott gólt szerezni a Bajnokok Ligája ligafázisának első fordulójában az Internazionale ellen, a csapat akadémiájának korábbi játékosa, Jamie Gittens csereként két góllal vállalt kulcsszerepet a Borussia Dortmund belgiumi sikeréből. A Dortmund folytatja a sorozatát: Jadon Sancho és Jude Bellingham után újabb angol gyémántot csiszolhatnak fényesre a sárga-feketéknél.

2024. 09. 19. 4:45
Manchester City Haaland Dortmund Gittens
Haaland és társai nem találtak be a Bajnokok Ligája-rajton Fotó: X/Manchester City
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két játéknap alatt három játékos tudott egynél több gólt szerezni a Bajnokok Ligája ligafázisában. Harry Kane és Michael Olise a Bayern München gólgálájából vette ki a részét kezdőként, Jamie Gittens viszont csereként lőtte a Club Brugge–Borussia Dortmund mérkőzés első két találatát. Gittens két éve a Manchester City akadémiájáról került Dortmundba, s lehet, hogy szerdán éppen az égszínkékeknek is rá lett volna szükségük. 

Borussia Dortmund Jamie Gittens Bynoe-Gittens Club Brugge
Jamie Gittens volt a Dortmund hőse a Bajnokok Ligájában (Forrás: X/Borussia Dortmund)

A Manchester City ugyanis gólképtelen volt az Internazionale ellen, 0-0-val rajtolt a BL-ben.

Sokáig úgy tűnt, így jár a Dortmund is, sőt a németek ellen olykor fölényben is játszott a Club Brugge. Aztán jött a 68. perc, pályára lépett Jamie Gittens, aki húsz percen belül két gólt szerzett.

A Manchester City korábbi játékosát csak egy világbajnok előzi meg

Gittens a szezon előtt, apjával zajlott egyeztetés után rövidítette le a nevét, tavaly még Bynoe-Gittens néven játszott.

A húszéves játékos már az előző szezonban is szerzett BL-gólt a Dortmund mezében, ám ezúttal kifejezetten ő volt a sárga-feketék hőse.

A húszéves és negyvenegy napos Gittens a második legfiatalabb játékos lett, aki csereként beállva tudott duplázni BL-meccsen, csak a francia világbajnok támadó, David Trezeguet (húsz év, hét nap) előzi meg.

Sancho, Bellingham, Gittens: a Dortmund új útja

Gittens rövid időn belül a harmadik angol játékos lehet, aki Dortmundban lesz sztárrá. Jadon Sancho hozzá hasonlóan a Manchester Citytől került, felnőtt meccs nélkül a német klubhoz, míg Jude Bellingham a Birmingham Citytől, mindketten világsztárként távoztak, még ha azóta Sancho csillaga már nem is ragyog annyira fényesen.

– Az edző azt kérte tőlem, hogy teremtsek helyzetet a csapatnak, én pedig ezt tettem. Az első gól után több területünk volt újabb lehetőségek kidolgozására – árulta el a fiatal játékos, aki egyelőre a felnőttek között még nem mutatkozott be az angol válogatottban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.