Jürgen Klopp visszatért Dortmundba, ünnepi a hangulat + videó

Jürgen Klopp tavasszal kilenc év után távozott a Liverpool együttesétől. A német szakember pihenésre vágyott, de egy feladatot most elvállalt a korábbi klubjánál. A Borussia Dortmund két korábbi lengyel játékosának rendezett búcsúmeccset, s mivel Lukasz Piszczek és Jakub Blaszczykowski is éveket játszott Jürgen Klopp kezei alatt, logikus döntés volt az edzőt is meghívni az ünnepélyes alkalomra, hogy irányítsa az egyik csapatot.

2024. 09. 07. 18:01
Jürgen Klopp Borussia Dortmund Liverpool Bundesliga
Jürgen Klopp szokatlan taktikát rajzolt fel a Borussia Dortmund felszerelésében Fotó: X/Borussia Dortmund
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borussia Dortmund néhány nehéz év után a 2010/11-es idényben tért vissza a német futball csúcsára, amikor Jürgen Klopp irányításával bajnoki címet nyert. A Dortmund a következő idényben címet védett, majd 2013-ban Jürgen Klopp a Bajnokok Ligája döntőjébe is elvezette a csapatot. Az akkori Dortmundnak három fontos lengyel játékosa volt: közülük Robert Lewandowski még mindig kulcsembere a lengyel válogatottnak, Lukasz Piszczek és Jakub Blaszczykowski számára viszont eljött a búcsúmeccs ideje Dortmundban.

Lukasz Piszczek Jakub Blaszczykowski Borussia Dortmund Jürgen Klopp Bundesliga
Piszczek és Blaszczykowski évekig játszott Jürgen Klopp kezei alatt (Forrás: X/Borussia Dortmund)

Blaszczykowski tavaly, Piszczek idén vonult vissza, a közös búcsúmeccsen pedig egymás ellen játszottak, s mindkét oldalon volt csapattársaik léptek pályára sárga-feketében.

Ott volt a pályán Mats Hummels is, akitől szintén búcsút vettek a Dortmund szurkolói, ugyanis tavalyi kiváló idénye ellenére a klub nem hosszabbított szerződést a világbajnok védővel, akire végül az AS Roma csapott le.

Jürgen Klopp szokatlan taktikája

Piszczek csapatát Nuri Sahin irányította, aki valóban a lengyel főnöke Dortmundban, ugyanis Sahin nyár óta a sárga-feketék vezetőedzője, míg Piszczek az egyik másodedző.

Sahin a gálameccsen becserélte magát, s gólt is szerzett.

Blaszczykowski csapatának pedig a Liverpoolnál töltött időszak után jelenleg pihenő Jürgen Klopp volt az edzője az ünnepi hangulatú találkozón.

Kloppnak ezúttal nem kellett túlbonyolítania a taktikát: a jó hangulatra és a barátság erejére alapozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.