Orbán Viktor is gratulált a duplázáshoz a kiváló sportolónak

Konkoly Zsófia a második aranyérmét is megszerezte a párizsi paralimpián: a magyar úszó csütörtök este 2:33.31 perces eredménnyel elsőként ért célba a 200 méter vegyes (SM9-es kategória) döntőjében. Konkoly Zsófia a magyar csapat harmadik győztese, a nap során Ekler Luca is győzött távolugrásban.

2024. 09. 05. 19:50
Konkoly Zsófia, paralimpia, Párizs 200 vegyes
Konkoly Zsófia 200 vegyesen szerezte a második aranyérmét Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Konkoly Zsófia messze a legjobb idővel került be a 200 vegyes (SM9-es kategória) döntőjébe. A fináléban a spanyol Nuria Marques Soto szorongatta, de Konkoly végül közel egy másodperces előnnyel csapott elsőként célba és  2:33.31 perces idővel győzött. Sikeréhez Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált.

Három éve a magyar úszó ezüstérmes volt ebben a számban. Konkoly a pályafutása hatodik paralimpiai érmét gyűjtötte be, eddig három arany, két ezüst és egy bronz a mérlege, Párizsban ez a második aranya, múlt csütörtökön 400 gyorson győzött.

Konkoly Zsófia szerezte Párizsban a magyar csapat hetedik érmét és az első után a harmadik aranyát is. A második arany Ekler Luca nevéhez fűződik, aki csütörtökön távolugrásban lett paralimpiai bajnok.

A csütörtöki úszódöntők során a női 400 méteres gyorsúszásban (S10-es kategória) Pap Bianka a harmadik helyen végzett, Hotz Csenge hetedik lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.