Saldanha egy duplával jelezte, igényt tart Varga Barnabás helyére a Fradiban

Nem kellett sokáig várni arra, hogy a Fradi hárommillió euróért szerződtetett brazil csatára, Matheus Saldanha elkezdje törleszteni a vételárát. Rögtön az első hivatalos meccsén bő tíz perc alatt duplázott, így a Ferencváros egy nyögvenyelős félidőt követően simán legyőzte a Magyar Kupa 3. fordulójában a két évvel ezelőtt a döntőig menetelő Budafokot. Nagy kérdés, vajon mi lesz ezek után Varga Barnabással…

2024. 09. 15. 18:06
Saldanha egy duplával jelezte, ő akar a Fradi elsőszámú csatára lenni Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég írtunk arról, hogy az előző idény szerb bajnokságának társgólkirálya, Matheus Saldanha érkezése alaposan felforgathatja a Fradi helyzetét csatárfronton. Az biztos, hogy ráfért az idén a góllövéssel igencsak hadilábon álló zöld-fehérek támadósorára az erősítés, hiszen a nyári Eb-n súlyos fejsérülést szenvedett Varga Barnabás még keresi régi önmagát, míg a száműzetésből visszatért és a felkészülés alatt fantasztikusan teljesítő Aleksandar Pesics mintha el lenne átkozva a kapu előtt. Ugyanakkor a szurkolók pontosan tudták, ha Saldanha elkezdi az Üllői úton is nagyüzemben termelni a gólokat, bizony könnyen a kispadra szoríthatja a zöld-tábor kedvencét, Varga Barnabást.

Saldanha tíz perc alatt lőtt két góljával és egy gólpasszával bizonyította, megéri a pénzét    Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Erre nem is kellett sokat várni, ugyanis a brazil csatár első hivatalos Fradi-meccsén röpke tíz perc játék alatt duplázott, azaz nagyon úgy tűnik, a hárommilliós vételára nem lesz majd ablakon kidobott pénz. De ne menjünk ennyire előre, ugyanis nem Saldanha, nem is Varga, hanem Pesics kapott lehetőséget a Budafok elleni Magyar Kupa-meccsen. A szerb ezúttal is küzdött, megpróbált aktívan részt venni a csapatjátékban, de igazság szerint centerként ismét megbukott. A kapu előtti tehetetlenségét egy óra múltával unta meg Pascal Jansen, a Fradi vezetőedzője, és pályára küldte Saldanhát.

A brazil csatár rövid idő alatt megmutatta, miért szerződtette a Ferencváros, ugyanis az első labdaérintéséből megszerezte a vezetést, majd kiosztott egy gólpasszt Abu Faninak, s mindössze tíz perce volt a pályán, amikor meglőtte a maga második, a Fradi harmadik találatát, eldöntve ezzel a kupameccs minden fontos kérdését. Olyan könnyedén futballozott, mintha csak a Copacabanán lett volna. Igazi brazilként végig mosolygott, élvezte a futballt, indulósebessége olyan ritka Magyarországon, mint a fehér holló, ráadásul mindkét lábához ragad a labda.

Abu Fani a válogatott után a Fradiban is betalált    Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Marad innentől kezdve a nagy kérdés: Varga vagy Saldanha? A mostani meccset látva senki sem lenne meglepődve, ha az egyékes játékot játszó Fradi szakvezetője az utóbbira tenne. Vagy átalakítja a csapat játékát, és megtalálja mindkét gólgép helyét egyszerre a pályán. Ha ez történik, jaj az ellenfeleknek!

Mol Magyar Kupa, 3. forduló

Budafok (NB II)–Ferencváros 0–3 (0–0)

Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 2000 néző. Vezette: Káprály Mihály (Georgiu Teodorosz, Becséri Gergely)

Budafok: Horváth A. – Lorentz, Kálnoki-Kis, Oláh B., Kalmár O. – Sztojka, Németh M. (Rétyi, 69.) – Szűcs P. (Zuigeber, a szünetben), Merényi (Nándori, 85.), Kun B. (Szerető, 69.) – Vasvári (Kovács D., 74.). Megbízott vezetőedző: Nikházi Márk

Ferencváros: Dibusz – Makreckis (Kaján, 77.), I. Cissé, Szalai G., C. Ramírez (Civic, 77.) – Pappoe (Rommens, 60.), Abu Fani – Kady, Zachariassen (A. Traoré, 60.), Kehinde – Pesics (Saldanha, 60.). Vezetőedző: Pascal Jansen

Gólszerző: Saldanha (61., 71.), Abu Fani (64.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.