Magyar Kupa: örömünnep Tiszafüreden, jön a Fradi

Az élvonalbeli csapatok majdnem mind elkerülték egymást a labdarúgó Magyar Kupa negyedik fordulójában, Fehérvár–Diósgyőr párosítást sorsoltak ki ma, viszont ennek ellenére például a címvédő paksiaknak nem lesz egyszerű a továbbjutás a Honvéd ellen, és izgalmat ígér a keleti rangadó, a Mezőkövesd–Debrecen is. Ugyanakkor az is biztos, hogy legalább két csapat a 16 között vagy harmadosztályú, vagy vármegye I. osztályú lesz, lévén, hogy két mérkőzésen egymás ellen lépnek pályára.

2024. 09. 16. 19:20
Saldanha egy duplával jelezte, ő akar a Fradi elsőszámú csatára lenni Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kisorsolták a labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulóját, ahonnan a győztesek már a legjobb 16 közé jutnak be. A nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcok hétfői sorsolásán – amelyen ifjabb Bene Ferenc segédkezett –nem volt kiemelés, azaz minden együttes összekerülhetett bármely riválissal. Ennek ellenére az NB I-ben szereplő együttesek majdnem mind elkerülték egymást. A Fehérvár FC találkozik hozzá hasonlóan élvonalbeli riválissal, mert a Diósgyőr ma este idegenben hosszabbítás után 4-2-re legyőzte a másodosztályú Kazincbarcikát.

Horváth Krisztoferre és az Újpestre a BVSC vár majd a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében    Fotó: Szigetváry Zsolt

A címvédő Paksi FC – amelynek lehet, hogy utólag le kell játszania a hétvégén a pálya alkalmatlansága miatt elmaradt Mezőörs elleni összecsapását – a nagy múltú, de jelenleg második vonalbeli Budapest Honvéddal került össze, míg a bajnok Ferencváros az NB III-as Tiszafüred vendége lesz. A húzáson az is eldőlt, hogy lesz legalább két harmadosztályú vagy vármegye I-es csapat a nyolcaddöntőben, miután a mostani fordulóban Gödöllő–Dorog és Tarpa–Iváncsa párharcokat is rendeznek. A továbbjutás minden esetben egy mérkőzésen dől el, osztálykülönbség esetén az alacsonyabb ligában szereplő együttes a pályaválasztó. A forduló hivatalos játéknapja október 30., szerda. 

A Magyar Kupa 4. fordulójának párosításai (a nyolcaddöntőbe jutásért): Fehérvár FC–Diósgyőri VTK, Credobus Mosonmagyaróvár (NB III)–ETO FC Győr, FC Sopron (NB III)–Soroksár SC (NB II), BVSC-Zugló (NB II)–Újpest FC, FC Ajka (NB II)–Nyíregyháza Spartacus FC, Gödöllői SK (vármegyei I.)–Dorogi FC (NB III), ESMTK (NB III)–Gyirmót FC Győr (NB II), Tarpa SC (vármegyei I.)–Iváncsa KSE (NB III), Mezőkövesd Zsóry FC (NB II–Debreceni VSC, Karcagi SE (NB III)–Kecskeméti TE, Opus Tigáz Tatabánya (NB III)–Puskás Akadémia FC, Facultas–Tiszafüredi VSE (NB III) – Ferencvárosi TC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II)–MTK Budapest, Balatonalmádi SE (vármegyei I.–Kisvárda Master Good (NB II), Budapest Honvéd FC (NB II) – Paksi FC/Mezőörs KSE (vármegyei I.), Szentlőrinc (NB II–Zalaegerszegi TE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.