Gyászol Marquinhos, máris hazatért Brazíliába

Azonnali hatállyal hazautazott a nemrég a Ferencvárostól a Szpartak Moszkvába igazoló szélső, Marquinhos ugyanis elveszítette hőn szeretett édesapját. Csapattársai együttérzésükről tettek tanúbizonyságot, és a moszkvai rangadón, a Dinamo ellen az egyik góljukat a brazilnak ajánlották: felemelték a mezét, illetve a gólszerző Ugalde gólöröm helyett egy nyolcast mutatott a kezével, ami Marquinhos mezszáma.

2024. 09. 23. 8:00
Elveszítette hőn szeretett édesapját Marquinhos Fotó: spartak.com
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén játszotta le az orosz bajnokság 9. fordulójában az egyik legismertebb moszkvai derbit a Szpartak, mégpedig a Dinamo ellen. Nos, a rendkívül izgalmas találkozó – amely 2-2-es döntetlennel zárult – mégsem emiatt érdekes számunkra. A Dejan Sztankovics irányította Szpartakban ugyanis sem Marquinhos, sem pedig Abena nem lépett pályára a nemrég a Ferencvárostól igazolt játékosok közül. Utóbbi végig a kispadon kapott helyet, míg a brazil szélső a keretbe sem került be, ugyanis váratlanul hazautazott Brazíliába.

A Szpartak első találatát szerző Ugalde a brazil szélső mezszámát mutatta fel a gólt követően. Forrás: Spartak.com

Marquinhos édesapja ugyanis szombaton, a meccs előtti napon elhunyt, így a játékos még aznap repülőre ült, és vasárnap reggel óta a gyászoló családdal van Brazíliában. Társai nem feledkeztek meg a szélsőről, és a derbin is együttérzésükről adtak tanúbizonyságot. A találkozó 7. percében Ugalde egyenlített, és a játékos előbb a kezével a nyolcas számot mutatta fel a közönségnek, majd a többiek a kispadhoz siettek, és közösen felmutatták Marquinhos mezét, jelezve, hogy a találatot a brazil szélsőnek, illetve elhunyt édesapjának ajánlják fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.