Magyarul üzent a csapat a kupadöntő előtt, de Sallói Dániel lecserélése után jött a baj

Sallói Dániel gólpasszt adott a Los Angeles FC ellen, a US Open-kupa döntőjében, de csapata, a Sporting Kansas City hosszabbítás után 3-1-re elveszítette a finálét. A vereséggel gyakorlatilag véget ért az idény érdemi része Sallói csapatának, ugyanis az MLS rájátszásában már nem juthat be a Sporting.

2024. 09. 26. 8:45
Sporting Kansas City US Open Los Angeles FC Sallói Dániel
Sallói Dániel a kupadöntőben is a Sporting Kansas City kezdőcsapatának tagja volt Fotó: X/Sporting Kansas City
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sallói Dániel az idény legfontosabb meccsére készült. A Sporting Kansas City magyar támadója gólpasszal segítette csapatát az esélyesebb Los Angeles FC ellen a US Open-kupa döntőjében, de ez sem volt elég a végső sikerhez. Az LAFC a hosszabbításban döntötte el a maga javára a finálét, amikor Sallói már a kispadon ült.

Sallói Dániel Sportin Kansas City Los Angeles FC Us Open Hugo Lloris
Sallói Dániel gólpassza kevés volt a Sporting Kansas City sikeréhez (Fotó: Getty Images via AFP)

A döntőben a Los Angeles szerzett vezetést Olivier Giroud góljával, erre tudott még felelni Sallói passza után Erik Thommy.

Sallói a 82. percig volt a pályán, lecserélése után a rendes játékidőben már nem született gól. A hosszabbításban viszont Omar Campos és Kei Kamara is betalált, így a Los Angeles ünnepelhetett trófeát.

Sallói Dániel idénye hamarosan véget ér

A Sporting Kansas Citynek a US Open-kupa volt az egyetlen esélye a trófeára, az már ugyanis három meccsel az alapszakasz vége előtt eldőlt, hogy Sallói csapata nem jut be a bajnokság rájátszásába.

A Sporting, vélhetően Sallóira tekintettel magyarul is üzent a kupadöntő előtt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.