A magyar kapus a kispadon ült; először veszített bajnokit Hansi Flick vezetésével a Barcelona + videó

A nyáron munkába állt vezetőedző, Hansi Flick irányításával először maradt pont nélkül az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokságban az FC Barcelona, amely szombat este az Osasuna vendégeként kapott ki 4-2-re. A katalánok kispadján csereként várt bevetésre a 18 éves Yaakobilshvili Áron.

2024. 09. 29. 7:59
Ezúttal Robert Lewandowski sem tudott segíteni a Barcelonán. Forrás: x.com/fcbarcelona
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét győzelem után, listavezetőként utazott Pamplonába az FC Barcelona, amelyet egy hete, a Villarreal elleni találkozón nagy csapás ért: a csapatkapitány és kapus, Marc-Andre ter Stegen súlyos sérülést szenvedett, hosszú hónapokra harcképtelenné vált. Távollétében az Osasuna elleni 4-2-es vereség alkalmával is helyettese, Inaki Pena védett.

 

Ez történt a meccsen

Pena legutóbb, a Getafe ellen kapott gól nélkül zárt, szombaton viszont alaposan „felavatták” a kapuját: egy fejessel a 21. percben megszerezte a vezetést az Osasuna, amely a szünetig megduplázta az előnyét. A térfélcserét követően ugyan Pau Victor révén szépített a Barcelona, a folytatásban azonban újabb két gólt szerezve az Osasuna eldöntötte a pontok sorsát. A 4-2-es végeredményt a csereként beállt Lamine Yamal alakította ki a rendes játékidő lejárta előtti percben.

 

Flick már a bajnokságban sem hibátlan

Ez volt Hansi Flick kilencedik tétmérkőzése a Barcelona edzőjeként, a spanyol ligában az első, amelyen a irányításával nem szerzett pontot a csapat. Flick vezetésével korábban egyszer, a Monaco vendégeként lejátszott BL-meccsen kapott ki a Barcelona, amely nyolc forduló után 21 ponttal áll az élvonalban. A második helyen álló Real Madrid eddig 17, a harmadik Atlético Madrid 15 pontot gyűjtött, így a Barcelona egyelőre a pontvesztés ellenére is biztosan megtartja éllovas pozícióját. A madridiak egyébként vasárnap este éppen egymás ellen játszanak majd az Atlético otthonában.

 

A fiatal magyar sem maradt meccsterhelés nélkül

Inaki Penához hasonlóan a Barcelona harmadik számú kapusa, Yaakobishvili Áron is „előlépett”, a 18 esztendős, budapesti születésű magyar kapus ismételten a cserepadon ült a felnőttcsapat meccsén. A korosztályos magyar válogatott kapuvédő nem állhatott be, ám ennek ellenére sem maradt meccsterhelés nélkül, pénteken ugyanis végigjátszotta a klub második csapatának gól nélküli döntetlenre végződött meccsét a harmadosztályú bajnokságban, a Tarazona otthonában.

Spanyol bajnokság, 8. forduló

Az eddigi eredmények
Real Valladolid–Real Mallorca 1-2 (0-0)
Osasuna–FC Barcelona 4-2 (2-0)
Getafe–Alavés 2-0 (1-0)
Rayo Vallecano–Leganés 1-1 (1-0)
Real Sociedad–Valencia 3-0 (1-0)

A vasárnapi program
Celta Vigo–Girona 14.00
Athletic Bilbao–Sevilla 16.15
Real Betis–Espanyol 18.30
Atlético Madrid–Real Madrid 21.00

Hétfőn játsszák
Villarreal–Las Palmas 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.