Újabb úszóarany, Pap Bianka megvédte bajnoki címét a paralimpián

Csütörtökön még bronzérmes volt Pap Bianka a párizsi paralimpián, pénteken viszont már a dobogó legfelső fokára állhatott fel: a Vasas úszója első lett 100 méter háton (S10-es sérültségi kategória).

2024. 09. 06. 18:44
Pap Bianka Tokió után Párizsban is az első helyen végzett 100 háton a paralimpián. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pap Bianka korábban 400 gyorson volt harmadik Párizsban, de az igazi esélye 100 háton jött el, amelyen már Tokióban is bajnok volt. Címvédőként a legjobb idővel (1:08,60) jutott be a fináléba, amelyben a 24 éves úszó nagy csatát vívott amerikai és francia riválisával, féltávnál minimális előnnyel elsőként fordult, s végül délelőtti idején jócskán javítva újra ő lett a szám paralimpiai bajnoka (1:07,97).

Papnak egy gyerekkori síbaleset miatt nem fejlődött ki rendesen a bal sípcsontja. A sportolónak ez a harmadik paralimpiája, eddig összesen két arany-, három ezüst- és két bronzérmet gyűjtött. Pap Bianka a párizsi magyar küldöttség tizedik érmét szerezte, a mérleg most négy arany, három ezüst és három bronz.

Konkoly Zsófia ezúttal ezüstérmes

Konkoly Zsófia ezüsttel gazdagította párizsi paralimpiai éremkollekcióját: a francia fővárosban korábban két aranyat nyerő magyar úszó címvédőként a második helyen végzett a 100 méter pillangó (S9-es sérültségi kategória) péntek esti döntőjében az egyesült államokbeli Christie Raleigh-Crossley mögött. Az amerikai magabiztosan, paralimpiai csúccsal lett aranyérmes, de a tőle egy másodperccel lemaradó Konkoly is javított délelőtti idején, és több mint egy másodperces előnnyel (1:06,79) másodikként csapott célba. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.