Saját barátja gyújtotta fel az olimpikon sportolót

Döbbenetes hír érkezett Kenyából: Rebecca Cheptegei életveszélyes sérülésekkel került kórházba, miután saját barátja benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta. Cheptegei Uganda színeiben a tavalyi budapesti atlétikai világbajnokságon és az idei párizsi olimpián is teljesítette a maratonfutás távját.

Forrás: Origo2024. 09. 03. 9:46
Rebecca Cheptegei olimpikon felgyújtotta a barátja
Rebecca Cheptegei (sárga felsőben) az olimpia előtt tavaly a budapesti világbajnokságon is részt vett Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy vitából indult az egész. Rebecca Cheptegei az Origo beszámolója alapján az otthonában, a kenyai barátjával került nézeteltérésbe, mire utóbbi, Dickson Ndiema Marangach úgy reagált, hogy benzinnel lelocsolta az ugandai futónőt, majd felgyújtotta.

A támadó maga is lángra kapott, így ő is súlyos égési sérülésekkel került kórházba.

Az eset Kenyában, Transz-Nzoia megyében történt, a helyi rendőrparancsnok elmondása szerint Cheptegei testének 75 százaléka megégett.

Rebecca Cheptegei a tavalyi budapesti világbajnokságon 14., az idei párizsi olimpián 44. lett női maratonfutásban. 2022-ben megnyerte a padovai maratont.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.