San Marino csodát tett és befogta a Manchester Unitedet

San Marino labdarúgó-válogatottja fennállása első győzelmét aratta tétmérkőzésen a Liechtenstein elleni 1-0-s sikerrel a Nemzetek Ligája D osztályában. A játékosok és a szurkolók hatalmas ünneplést csaptak, amihez az internetes térben egyesek ironikus tartalmakkal csatlakoztak.

2024. 09. 06. 10:30
San Marino, Nemzetek Ligája
San Marino-i eufória Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nicko Sensoli, a San Marino-i labdarúgás csupán 19 éves üdvöskéje az 52. percben szerzett vezetést a hazai csapatnak, amire a vendég Liechtenstein nem tudott válaszolni. Így született meg a történelmi győzelem, San Marino válogatottjának első sikere tétmérkőzésen, amit a játékosok és a szurkolók érthetően kitörő lelkesedéssel ünnepeltek. A csapat barátságos meccsen is legutóbb húsz éve tudott nyerni, s azóta 140 nyeretlen találkozót vívott meg.

E győzelem a bizonyíték arra, hogy a statisztika bizony furcsa tudomány. Az internet kajánkodásra mindig kapható népe érdekes párhuzamot vont: ebben az idényben San Marino ugyanúgy egy győzelemmel áll, mint a Manchester United...

A Nemzetek Ligája A osztályának történéseiről, Cristiano Ronaldo 900., új rekordot érő góljáról részletesen is beszámoltunk. A magyar válogatott szombaton Németország vendégeként mutatkozik be a sorozatban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.