Milliós összeget fizettek Szoboszlai Dominik aláírt mezéért

Árverésen kelt el Szoboszlai Dominik aláírt meze, amely jótékony célt szolgál. A Bátor Tábor Alapítvány karitatív rendezvényén háromezer eurót, átszámítva több mint egymillió forintot fizettek a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának mezéért.

2024. 09. 11. 9:15
Szoboszlai Dominik kedden a magyar válogatottban Bosznia-Hercegovina ellen lépett pályára a Nemzetek Ligájában Puskás Arénában. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik menedzsmentje, az Esterházy Mátyás nevével fémjelzett EM Sports is csatlakozott a Bátor Tábor Alapítvány által szervezett jótékonysági aukcióhoz az alapítvány egyik kiemelt támogatójaként. Az árverést, amelyen Szoboszlai aláírt mezére is lehetett licitálni, múlt pénteken rendezték meg.

Szoboszlai Dominik meze sokat ér. Fotó: Csudai Sándor

Mint az az EM Sports szerkesztőségünkhöz eljuttatott hírleveléből kiderült, Szoboszlai meze háromezer euróért, napi árfolyamon átszámítva mintegy 1,2 millió forintért kelt el.

A Bátor Táborban 2001 óta nyújtanak sorsfordító élményeket a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek és családjaiknak, illetve azoknak a családoknak, akik elvesztették gyermeküket. A megvalósuló programokat kizárólag jótékonysági felajánlásokból finanszírozzák, ezt a célt szolgálja Szoboszlai elárverezett meze is.

Szoboszlai meze korábban is ért már háromezer eurót

Érdekesség, hogy Szoboszlai Dominik 2019-ben még a Salzburg játékosaként ugyancsak háromezer eurót gyűjtött klubja mezével Ausztriában rákos gyermekek gyógykezelésére. Akkor az a klub akciója volt, a csapat legfiatalabb kezdőjátékosa mindig speciális mezben játszott, amit minden meccs után elárvereztek. Az adott idényben sokszor Szoboszlai viselte ezt a mezt, és összességében mintegy háromezer eurót gyűjtött vele.

A Liverpool középpályása kedden a magyar válogatottban Bosznia-Hercegovina ellen lépett pályára a Nemzetek Ligájában a Puskás Arénában, szabadrúgásból közel járt a gólhoz is, a lövése a keresztlécen csattant, de a 0-0-s végeredmény ellenére büszke volt a csapat teljesítményére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.