Hihetetlen család: egy hónapon belül olimpiai és paralimpiai aranyérem

Tara Davis-Woodhall és Hunter Woodhall a sportvilág valószínűtlen álompárja. A házaspár női tagja idén a párizsi olimpián szerzett aranyérmet távolugrásban, pénteken pedig a férj lett paralimpiai bajnok 400 méteres síkfutásban ugyanabban a stadionban. Egy teljes hónap sem telt el a két siker között. Győzelme után Hunter Woodhall elhunyt szerettének üzent.

2024. 09. 07. 12:28
Tara Davis-Woodhall és Hunter Woodhall a sportvilág valószínűtlen álompárja. Fotó: AFP/Kirill KUDRYAVTSEV
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tara Davis-Woodhall és Hunter Woodhall elképesztő történetét az Index énekelte meg, amely szerint a párizsi olimpia egyik legfelemelőbb pillanata volt, amikor a nő az aranyérem megszerzése után a paralimpikon férje karjaiba vetette magát.

Hunter Woodhall mutatja az aranyérmét a feleségének Párizsban (Fotó: AFP/Dimitar Dilkoff) 

Hunter Woodhall lábait egy születési rendellenesség miatt amputálni kellett, a lábszárai nem tudtak kifejlődni, az egyik lábát térd alatt már 11 hónapos korában eltávolították. Az amerikai férfi parasportoló lett, műlábakkal fut, és 2017-ben egy középiskolai atlétikai versenyen ismerkedett meg Tara Davisszel, aki 2022-ben a felesége lett.

A nő a tavalyi budapesti világbajnokságon ezüstérmes volt, augusztus 8-án pedig olimpiai bajnok lett Párizsban távolugrásban 7,1 méterrel. Csaknem pontosan, de nem egészen egy hónappal később, szeptember 6-án, ugyanabban a stadionban a férj, Hunter Woodhall is aranyérmet szerzett a paralimpián. Neki korábban már volt három érme a riói és tokiói paralimpiákról, de az arany még hiányzott.

Gyászüzenet a rajtszámmal, ahogy Noah Lyles is tette

Woodhall a 400 méteres síkfutás döntőjében (T62-es kategória) 46,36 másodperces idővel győzött, majd levette a rajtszámát, amelynek a hátuljára a következőt írta: „Wyatt! Ezt neked nyertem!”

A gyászüzenet a három éve rákban elhunyt nagybátyjának szólt. Hunter Woodhall ezzel hasonló gesztust tett, mint a párizsi olimpián a szintén amerikai Noah Lyles, aki a 100 méteres síkfutás döntőjének a megnyerése után ugyancsak a rajtszámával tisztelgett a nemrég elhunyt korábbi edzője emléke előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.