Váczi Zoltán: Egy magáról sokat képzelő informatikus a Vasas rákfenéje

A szebb napokat látott Vasas futballcsapatánál óriási a fejetlenség a klub korábbi legendás labdarúgója, Váczi Zoltán szerint, aki az Origó megkeresésére elmondta, a klubot vezető Nagy Miklós az együttes rákfenéje, egy informatikus, aki túl sokat képzel magáról. Váczi az NB II-ben négy forduló után kirúgott Gera Zoltán vezetőedzőt sem kímélte, akinél semmilyen taktikát sem látott.

2024. 09. 01. 12:16
Váczi Zoltán élesen bírálta a Vasas vezetését. Fotó: Hajdú D. András
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasas az előző idényben lemaradt az élvonalba való visszajutásról, így továbbra is a másodosztályban szenved. Szó szerint, ugyanis a volt válogatott vagy magyar szinten egykor jól csengő nevű futballistákkal kitömött kerettel (Baráth Botond, Vida Máté, Könyves Norbert, Otigba Kenneth, Jova Levente, Radó András…) máris átesett egy edzőváltáson. Gera Zoltán a Tatabánya elleni meglepő hazai vereség után kapott elbocsátó üzenetet, azóta már a Kozármisleny is elverte a Vasast. Noha végleges utód még nincs a kispadon, lapunk úgy értesült, hogy legutóbb a Herthánál Dárdai Pál segítőjeként dolgozó Bódog Tamás lehet a befutó.

GERA Zoltán
Gera Zoltán dicstelenül távozott a Vasas kispadjáról (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

– Az egész úgy tűnik, mintha a Vasas lenne a magyar labdarúgás játékos és edzőtemetője – mondta az Origónak Váczi Zoltán, az angyalföldi klub korábbi legendás támadója, aki ezzel arra is utalt, hogy az elmúlt években rengeteg rutinos, korábban sokat bizonyító játékos igazolt a Vasashoz jó fizetésért, hogy aztán végleg elsüllyedjenek a futballmocsárban, és az edzőknek sem jut sok idő. Gera februárban vette át a csapat irányítását, és máris távoznia kellett.

Váczi Zoltán: Geránál nem láttam taktikát

– Geránál nem láttam semmi taktikát, de persze az időt sem adták meg neki, hogy a csapat összeérjen – vélekedett Váczi. – Ha rúgtak egy gólt, beálltak védekezni a tizenhatosuk elé. Aztán amikor egyenlített az ellenfél, már nem tudtak újra váltani. Mi annak idején ha rúgtunk egy gólt, mentünk előre a következőért. A játékosokban sem látom, hogy nagyon szeretnének futballozni.

Váczi, aki 1998-ban bronzérmes volt a Vasassal az NB I-ben, hozzátette: – Amíg én a Vasasban futballoztam, sosem tapasztaltam olyan fejetlenséget, ami most a klubnál van. Rengeteg edző megfordult a csapatnál az utóbbi időben, és mindegyiküket kirúgták. Leigazoltak vagy ötven játékost, de látszik, hogy a vezetőknek nincs elképzelésük arról, hogy merre kellene indulni.

„Ő egy informatikus, aki azt hiszi, hogy ért a futballhoz”

Váczi arra is tippelt, hogy szerinte ki lehet a Vasas következő edzője: a volt szövetségi kapitány, Pintér Attila, vagy az értesülésünkkel egybecsengően Bódog Tamás.

– Bármelyikük kerül oda, meg kell küzdeniük Nagy Miklóssal, mert jelenleg ő a Vasas rákfenéje – mondta Váczi a klub ügyvezetőjéről. – Ő egy informatikus, aki azt hiszi, hogy ért a futballhoz és már sportigazgatónak is képzeli magát. Meg is van a gyümölcse.

A Vasas jelenleg öt forduló után hét ponttal a hetedik helyen áll az NB II-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.