Botrány a Vasasnál: Pintér Attila bekeményített, az egyik játékos kirúgná három-négy társát

Három mérkőzés, három vereség. Egyelőre ez Pintér Attila irányításával a Vasas mérlege. Hétfő este a Mezőkövesd verte a 2-1-re a piros-kékeket Angyalföldön a labdarúgó NB II 8. fordulójában. Pintér Attila a szünetben kapust cserélt, a mérkőzés után Urblík József azonban rajta is sokszorosan túltett. A támadó leplezetlenül bírálta a társait, ki is mondta, három-négy játékost el kellene küldeni. A Vasas csupán a tizenegyedik a másodosztályban.

2024. 09. 30. 23:07
Vasas
Nagyon nagy a baj a Vasasnál Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vasas pocsékul kezdte a mérkőzést, Horváth Kevin már a 8. percben vezetést szerzett a Mezőkövesdnek. Pintér Attila már az első félidőben cserélt, a 30. percben Ódor helyett Baráthot küldte a pályára. Ez sem segített a Vasason, a 44. percben pontrúgás után Zachán növelte a Mezőkövesd előnyét, igaz, Jova Levente benne volt a gólban, rosszul jött ki a kapujából.

Pintér Attila nem habozott, a szünetben lecserélte Jovát, Kiss Ágoston folytatta a Vasas kapujában. Urblík a 48. percben pontos lövéssel szépített, ami után azt gondolhattuk, magához tér a Vasas. Ám inkább csak meddő mezőnyfölényben futballozott, igazán nagy helyzetek nélkül, a Mezőkövesd kihúzta és 2-1-re és megnyerte a mérkőzést.

Nem vált be Pintér Attila bátor jóslata

A Vasas tehát Pintér Attila irányításával a harmadik mérkőzését is elvesztette. A Magyar Kupában 1-1 után 11-es párbajban maradt alul a Nyíregyháza ellen, majd az NB II-ben 3-2-re kikapott Soroksáron.

– Az első mérkőzésemet bajnokin nem nagyon szoktam megnyerni, utána pedig nyeregetjük a meccseket – Pintér Attila akkor még magabiztosan nyilatkozott, most azonban tagadni is fölösleges, hogy nagy a baj Angyalföldön. Nagyobb annál, mint amire a szurkolók gondolni mernének.

Urblík József kiborult, a társait szidta

Urblík József az újabb kudarc után túlzás nélkül drámai nyilatkozatot adott az M4 Sportnak.

– Így nem lehet kimenni a pályára, semmivel nem játszottunk rosszabbul, mint az ellenfelünk. Csak védekeztek, de nem lehet hátul hibázni. Ez elképesztő. Aztán visszaálltak védekezni, a mi hibáinkra vártak. Mi meg ilyen csapat vagyunk, hogy ezt felkínáljuk – vágott bele Ulbrík keserűen, majd arra a kérdésre, hogy mi okozta a zavart így folytatta:

– Nehéz felállni (kétgólos hátrányból), a második félidőben korán gólt rúgtunk, azt hittem, megfordítjuk, voltak lehetőségeink. De nincs meg, azt gondolom, az a minőség, hogy fel tudjunk bontani egy ilyen védelmet.

Hogy ketten tudnak valami kitalálni, az édes kevés a tízből vagy tizenegyből.

Urblík József
Urblík József szerint csak két használható ember van a Vasasban. Nyilván az egyik őmaga... Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

A riporter itt megérezte, hogy Urblík még nem fogyott ki a panaszból, s hagyta beszélni a középpályást, aki még rátett néhány lapáttal:

Ilyen játékosok vagyunk. NB II-esek. Nem akarok megbántani senkit sem. De ha nincs minőség, akkor legyen legalább akarat, de hogy egyik sincs, az felháborító, sajnos

– mondta Urblík hatalmas sóhajok közepette.

A következő kérdésre – mi az oka ennek? – pedig már a könnyeivel küszködve tette hozzá:

Gyengék vagyunk. Ennyi.

S ez még nem a vége! Mi hozhat változást? – következett a következő logikus kérdés.

Lehet, ha három-négy embert elküldünk. Nem tudom, tényleg.

Íme, Urblík teljes nyilatkozata videón:

Ki az igazi felelős a nagy pénzből gazdálkodó Vasas válságáért?

Ennek a nyilatkozatnak biztosan lesznek következményei. Kétségtelen, a mai világban szinte tilos így fogalmazni. Ám azt is illene felderíteni, mi vezetett idáig. A Vasas élvezi a legjobb feltételeket, itt a legmagasabbak a fizetések az NB II-ben, ám teljesítménnyel ez nem párosul.

Akár Gera Zoltán, akár Pintér Attila az edző. 

NB II, 8. forduló:

Vasas-Mezőkövesd 1-2
Békéscsaba-Szentlőrinc 2-1
Kazincbarcika-Kozármisleny 2-3
Kisvárda-Csákvár 2-0
Honvéd- BVSC 0-1
Szeged-Gyirmót 1-1
Tatabánya-Ajka 1-2
Budafok-Soroksár 2-1
Az élcsoport: 1. Kozármisleny 15 pont, 2. Szentlőrinc 14 3. BVSC 14, ...11. Vasas 10, 12. Mezőkövesd 10.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.