A Veszprém leiskolázta az ellenfelét a klubvilágbajnokságon

A Veszprém huszonhat góllal, 43-17-re kiütötte szombaton a brazil Handebol Taubat férfi-kézilabdacsapatát az Egyiptomban zajló klubvilágbajnokság csoportkörének első fordulójában.

2024. 09. 28. 16:20
Nagy győzelemmel kezdett a Veszprém a klubvilágbajnokságon
Nagy győzelemmel kezdett a Veszprém a klubvilágbajnokságon Fotó: MTI/Vasvári Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatékony védekezéssel és lerohanásból szerzett gólokkal kezdett a Veszprém, amely a várakozásoknak megfelelően folyamatosan növelte előnyét. Tíz perc után 7-1, húsz perc elteltével pedig 15-2 volt az állás, mert a Taubaté nem találta a remek védekezés ellenszerét, és ez további gyors ellenakciókat eredményezett. Mike Ulrich Jensen nagyszerű kapusteljesítményére alapozva a szünetig tovább növelte a különbséget csapata, a második félidőben pedig üres kapus, létszámfölényes támadójátékkal próbálkoztak a brazilok, de nem jártak sikerrel. 

A 39. percben már húsz találat volt a két együttes között az edzőmérkőzésnek is gyenge találkozón, a 44. percben viszont először fordult elő, hogy egymás után két gólt szerzett a Taubaté. A – szerdán a Bajnokok Ligájában megégő – bakonyiak némileg visszavettek a tempóból, a brazilok támadójátéka javult, ennek ellenére óriási, 26 gólos különbség alakult ki a végére. 

Hugo Descat tíz, Bjarki Már Elísson nyolc góllal vette ki részét a sikerből, Mike Ulrich Jensen 41 lövésből 24-et kivédett, derül ki az MTI tudósításából.

A magyar bajnoki címvédő vasárnap 16.30-tól az egyiptomi Zamalek SC-vel találkozik. Az elődöntőbe a három csoportgyőztes, valamint a legjobb második jut. Az idei a 17. klubvilágbajnokság, a Veszprém eddig egyszer, 2015-ben vett részt a tornán, és akkor ezüstérmet szerzett.

Eredmény, csoportkör, A csoport, 1. forduló

Veszprém HC–Handebol Taubaté (brazil) 43-17 (22-6)
lövések/gólok: 61/43, illetve 44/17 gólok hétméteresből: 6/5, illetve 2/1 kiállítások: 2, illetve 14 perc

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.