Csank János: Műbalhét gerjesztenek Szoboszlai körül! Meg kellene mutatnia…

A Liverpool a Wolverhampton vendége lesz szombat este a Premier League hatodik fordulójában. A találkozó arra is választ ad, Szoboszlai Dominik vajon csak a rotáció miatt maradt ki a West Ham United elleni Ligakupa-meccsen, vagy Arne Slot bizalma átmenetileg megcsappant a magyar középpályás iránt, s a bajnoki meccsen is Diogo Jota kezd. A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Csank János szerint műbalhé, felesleges felhajtás, amit egyesek Szoboszlai körül csapnak.

2024. 09. 28. 8:21
Liverpool FC v Nottingham Forest FC - Premier League Szoboszlai Dominik ezúttal is a Liverpool kezdőcsapatának tagja volt
Szoboszlai Dominiknak Csank János szerint is páratlan rúgótechnikája van Fotó: AFP/NurPhoto/MI News
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét közben nagyinterjút készített a Liverpool honlapja Szoboszlai Dominikkel, kiemelve, hogy egyetlen meccset, a West Ham elleni Ligakupa-mérkőzést leszámítva a Liverpool az idény eddigi valamennyi mérkőzésén a Szoboszlai, Gravenberch, Mac Allister középpályás trióval állt ki. Magyarországon mégis sokan aggódnak amiatt, vajon a Wolves elleni szombati összecsapáson ott lesz Szoboszlai Dominik a csapatban.

Csank János
Csank János 77 évesen is teljesen naprakész, s nem csak a magyar futballból. Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

– Nem igazán értem azokat, akik amiatt csinálnak felhajtást, hogy az elmúlt két meccset nem játszotta végig. Senki nem játssza végig az összes mérkőzést, rotációra olykor szükség van, ugyanúgy lecserélnek mindenki mást is – Csank János az Origónak nyilatkozva ebben a kérdésben is kerek perec kimondta a véleményét.

Csank János: Szoboszlai felfelé lóg ki a Liverpoolból

A korábbi szövetségi kapitány szerint Szoboszlait akkor is elismerés illetné, ha csak 20 perceket játszana a világ egyik legnépszerűbb csapatában, ő viszont a legtöbb meccset végigjátszotta. De a sajtó már csak úgy működik, hogy minden apróságba belekapaszkodik, még abba is, ha valakinek volt néhány rossz passza. A félreértések szerint nemcsak itthon, hanem külföldön is, jegyezte meg Csank. 

– Összességében szerintem nagyon jól játszik a Liverpoolban, a csapatból nagyon ritkán lóg ki lefelé, ennél viszont jóval többször felfelé. Középpályásként azt kell játszania, és azt is játssza, amit ezen a poszton lehet

– összegezte a véleményét Szoboszlai Dominikről Csank János.

Mit tanácsol Csank Szoboszlainak?

A korábbi szövetségi kapitány tanácsot is adott Szoboszlainak: legyen önzőbb és többet lőjön kapura.

– Ha beszélnék vele, azt javasolnám neki, hogy legyen a mostaninál lényegesen önzőbb. Agresszívebben kellene kimutatnia, hogy „Én vagyok Szoboszlai!”, ezt hiányolom belőle. 

Akinek ilyen rúgótechnikája van, annak meccsenként legalább ötször kapura kéne lőnie. Kis túlzással, amint átlépi a félpályát a labdával, tüzelhetne.

Ami az erőssége, azt ki kell használnia, kiharcolnia például azt is, hogy mindig ő lője a szabadrúgásokat. Egy német vagy angol játékosként szerintem ezeket gond nélkül megcsinálná, magyarként talán kissé visszafogottabb, és ezt kritizálja a (helyi) sajtó is, pedig nyilván nem csak rajta múlik ez – folytatta Csank János.

Mint az esetek túlnyomó többségében, ezúttal is maximálisan egyetérthetünk a 77 évesen is elképesztően fitt mesterrel.

A topligák hét végi programjáról, benne a Wolverhampton–Liverpool mérkőzés felvezetéséről részletesen írtunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.