Szoboszlai interjút adott és arról is beszélt, hiányzik-e Klopp a Liverpoolnál

A Liverpool FC-nél is úgy látják, bevált Arne Slot húzása erre az idényre, miszerint átvariálta a csapat középpályássorát. Külön öröm, hogy Szoboszlai Dominik is nyertese ennek a taktikai újításnak. A Liverpool eddigi hét mérkőzéséből hatszor a Szoboszlai, Gravenberch, Mac Allister trió kezdett középen, ami a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát is boldoggá teszi. Szoboszlai azt sem hallgatja el, hogy több gólt akar szerezni és több gólpasszt akar adni.

2024. 09. 26. 19:40
SOCCER: JUL 26 Liverpool vs Real Betis
PITTSBURGH, PA - JULY 26: Liverpool FC coach Arne Slot talks to midfielder Dominik Szoboszlai (8) during the preseason friendly against Real Betis at Acrisure Stadium on July 26, 2024 in Pittsburgh, Pennsylvania. (Photo by Joe Robbins/Icon Sportswire via Getty Images)
Szoboszlai Dominik és Arne Slot jól megértik egymás Fotó: Getty Images/Icon Sportswire
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool jól kezdte a 2024–25-ös idényt új edzője, a holland Arne Slot irányításával, az eddigi hét mérkőzéséből hatot is megnyert, csupán a Nottingham ellen bajnokit vesztette el. A hétből hat más téren is jellemzi a Vörösöket: hatszor is Szoboszlai Dominik, Ryan Gravenberch és Alexis Mac Allister alkotta a középpályás triót, az egyetlen kivételt a szerdán a West Ham United ellen a Ligakupa harmadik fordulójában 5-1-re megnyert találkozó jelenti.

Szoboszlai Dominik, Alexis Mac Allister, Liverpool, középpálya, Arne Slot, Jürgen Slot
Szoboszlai Dominik és Alexis Mac Allister nagyon jól megértik egymást a Liverpool középpályáján. Fotó: Liverpool FC

– Azt hiszem, mindannyian hasonló játékosok vagyunk, és tudjuk egymásról, hogy megbízhatunk egymásban: így cserélgethetjük a helyünket, figyelünk egymásra, megértjük egymást. Mindketten fantasztikus játékosok, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy velük játszhatok – mondta erről Szoboszlai felütésként a Liverpool honlapjának adott interjúban.

Mit jelent a Liverpoolnak a Jürgen Klopp–Arne Slot-váltás?

Szoboszlai szerint a Nottingham Forest elleni vereség dacára nagyon jól kezdte az őszi szezont a Liverpool, s most már tudja, fontos volt, hogy intenzív előszezonnal készültek az idényre.

Sokan féltették a csapatot az edzőváltástól, de egyelőre simának tűnik az átmenet a Jürgen Klopp-korszakból a Slot-érába. Szoboszlai az erre vonatkozó kérdésre diplomatikusan kitérő választ adott, inkább azt emelte ki, amikor másokkal együtt tavaly nyáron a csapathoz érkezett, nekik is sokat segítettek a többiek, hogy beilleszkedjenek.

Megmutattuk, hogy még a változásokkal együtt is jó csapatot tudunk alkotni

– Szoboszlai csak ennyit mondott.

 

Szoboszlai gólokat, gólpasszokat akar, de a csapat az első

Önmagáról, a saját szerepéről annál bővebben beszélt:

Természetesen több gólt akarok szerezni és több gólpasszt adni. Remélem, ha jó labdát adok, akkor elöl olyan játékosok lesznek, akik értékesítik azokat. A szerepem egy kicsit más, mint tavaly, de továbbra is mindent meg fogok tenni a csapatért. Még ha nem is olyan kiemelkedőek a statisztikáim, ennél fontosabb, hogy a csapat nyerjen.

Az idény előtt talán maguk a szurkolók sem tudták, az edzőváltás után mit várjanak a Liverpooltól. Mintha maga Szoboszlai is kicsit tanácstalan lenne, vagy inkább bölcsebb, óvatosabb:

Nos, nem tudom. Tavaly túl sokat beszéltem címekről és mindenről, persze nyertünk egy trófeát, és majdnem a végéig volt esélyünk mindenhol. Meccsről meccsre haladunk: akár még 65 meccs is lehet ebben a szezonban, szóval nagyon kemény évad vár mindannyiunkra. Minden versenysorozatban ott akarunk lenni – a Bajnokok Ligájában, a Ligakupában, a Premier League-ben és az FA-kupában is.

A Wolverhampton ellen megint nehéz lesz

A Vörösök 8-asa végül a Wolverhampton elleni szombati bajnokiról is elmondta a véleményét.

– Mindig nehéz ott játszani. Mindenki tudja, hogy tavaly 1-0-s hátrányban voltunk, aztán sikerült a magunk javára fordítani a meccset, de még ha rosszul is kezdték ezt a szezont, persze győzni akarnak ellenünk, és keményen fognak dolgozni ezért. De mi is készen állunk arra, hogy még keményebben dolgozzunk.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.