Ezt most elszúrták, foghatják a fejüket a liverpooliak

Három, kapott gól nélküli győzelem után gólt is kapott és ki is kapott a Liverpool a Premier League-ben. Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában Szoboszlai Dominikék a Nottingham Forestet látták vendégül az Anfielden, és 1-0-ra alulmaradtak az elmúlt idényt éppen a vonal fölött záró csapattal szemben.

2024. 09. 14. 18:07
Három győztes meccs után kapott ki az Arne Slot (balra) vezette Liverpool
Három győztes meccs után kapott ki az Arne Slot (balra) vezette Liverpool Fotó: AFP/Ian Hodgson
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevált recepten ne változtass – gondolhatta Arne Slot, amikor kijelölte a Liverpool kezdőcsapatát a Nottingham Forest elleni mérkőzésre. A holland tréner csapata eddigi mindhárom mérkőzését kapott gól nélkül nyerte meg a Premier League-idényben, tíz futballista, köztük Szoboszlai Dominik is minden alkalommal kezdett, egyedül Ibrahima Konaté volt az, aki a nyitányon a cserepadról szállt be, azóta viszont nem hagyott ki egy percet sem.

Luis Díaz (vörösben) ezúttal is harcolt, de nem tudta megmenteni a Liverpoolt a vereségtől
Luis Díaz (vörösben) ezúttal is harcolt, de nem tudta megmenteni a Liverpoolt a vereségtől Fotó: AFP/Ian Hodgson

Liverpooli hibatenger

A Forest teljesítményére sem lehetett eddig panasz. A nottinghamiek még veretlenek a PL-ben, két döntetlen mellett egyszer győztek. Az Anfielden persze már az egy pont is jó eredménynek számított volna. Ennek megfelelően a vendégek a támadás terén túl sokat nem mutattak, a Liverpool tizenhatosán belül még csak labdaérintésük sem volt. Ellentétben a Vörösök lelkesen mentek előre, az átütőerő azonban hiányzott a játékukból, pontatlanok voltak, sok labdát adtak el. Egyszer-egyszer azért nem jártak messze a góltól: Luis Díaz egy alkalommal a kapufát találta el, később pedig a kolumbiai felhőfejese után a vendégek kapusa, Matz Sels ügyetlenkedett. Nem is kicsit. Kiejtette a labdát, ami egészen a gólvonalig csorgott, mielőtt a belga játékos korrigálta volna a hibáját.

A Liverpool a térfélcsere után is adós maradt a helyzetekkel, Alissonnak viszont akadt védenivalója Chris Wood lövésénél. Slot a 60. percben unt rá a tétlenkedésre, három helyen is változtatott, ám a cserék sem tudtak életet lehelni a hazaiak támadójátékába. Helyettük az egyre veszélyesebb Nottingham talált be a 72. percben, egy kontratámadás végén Callum Hudson-Odoi 17 méterről eleresztett lövése jutott el a hálóig.

A Liverpoolra még Jürgen Klopp irányítása alatt jellemző volt, hogy a válogatottszünet megakasztotta a gárda lendületét. Most is ez látszott a csapaton, amely a folytatásban sem tudott begyötörni egy gólt sem. A három győztes mérkőzés után tehát ezúttal 1-0-ra kikapott Arne Slot csapata. Szoboszlai Dominik ezúttal is végigjátszotta a találkozót, de ez lehetett az egyetlen öröme a meccset sárga lappal befejező középpályásnak.

Premier League, 4. forduló

szombat:
Southampton–Manchester United 0-3 (0-2)
Brighton–Ipswich Town 0-0
Crystal Palace–Leicester City 2-2 (0-1)
Fulham–West Ham United 1-1 (1-0)
Liverpool–Nottingham Forest 0-1 (0-0)
Manchester City–Brentford 2-1 (2-1)
Aston Villa–Everton 18.30
Bournemouth–Chelsea 21.00 

vasárnap:
Tottenham Hotspur–Arsenal 15.00
Wolverhamption Wanderers–Newcastle United 17.30

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.