Elintézte a VAR az AC Milan 16 éves csatárát a BL-ben

Két vereség után megszerezte az első győzelmét az AC Milan a Bajnokok Ligája alapszakaszában, az olasz sztárcsapat a 3. fordulóban hazai pályán 3-1-re győzte le a Club Brugge együttesét. Hogy nem lett 4-1 a vége, azt a VAR intézte el, méghozzá a Milan mindössze 16 éves csatára, Francesco Camarda legnagyobb bánatára.

2024. 10. 22. 21:07
Francesco Camarda lett minden idők legfiatalabb olasz BL-szereplője, de a 16 éves Milan-csatár gólját elvette a VAR. Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AC Milan a Liverpool ellen 3-1-es, a Bayer Leverkusen ellen 1-0-s vereséget szenvedett a BL első két fordulójában, így a Club Brugge elleni hazai meccsen kötelező volt a győzelem. Nem indult könnyen a belgák elleni meccs sem az olaszoknak, de a 34. percben Christian Pulisic szögletből betekert góljával megtört a jég, és megszerezte a vezetést Paulo Fonseca csapata. A Milan-szurkolók ráncai pedig néhány perccel később még inkább kezdhettek kisimulni, amikor az ellenféltől Onyedika piros lapot kapott, miután megtaposta Reijnders bokáját.

Szünet után mégis kiegyenlített a Club Brugge, az 55, percben Sabbe talált a kapuba emberhátrányban. Végül Reijnders tíz perc alatt érkező duplája döntötte el a meccset a Milan javára, a holland középpályás a 61., majd a 71. percben volt eredményes. Ezután, a 75. percben érkezett csereként a hajrára Francesco Camarda, aki Álvaro Morata helyére állt be. A Milan saját nevelésű, 16 éves csatára először lépett pályára a BL-ben, korábban két olasz bajnokin (összesen 12 percet játszott az első csapatban még tavaly) kapott lehetőséget.

Camarda minden idők legfiatalabb olasz játékosa lett a BL-ben, és a debütálása álomszerűen alakult. A 87. percben ugyanis gólt szerzett fejjel, amivel 4-1-re alakult az eredmény. A közönség tombolt, Camarda pedig átadta magát a pillanatnak, levette a mezét, úgy ünnepelt, csapattársai a vállukra kapták. Ezért meg is kapta a sárga lapot, később azonban a VAR visszavonta a gólját, merthogy lesről talált be. Maradt tehát a 3-1, és maradt a sárga lap is – a gól érvénytelen volt, de a miatta bemutatott ünneplés büntetése érvényben maradt. Megszívatta a VAR a 16 éves debütánst.

A másik korai keddi BL-meccsen az AS Monaco 5-1-re kiütötte a Crvena zvezdát hazai pályán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.