Fokozódó spanyol bánat: átmenetileg Alcaraz is búcsúzott

Nem elég, hogy Rafael Nadal bejelentette a visszavonulását, a cseh Tomas Machac meglepetésre 7:6 7:5-re legyőzte Alcarazt a sanghaji tenisztorna negyeddöntőjében, s pályafutása során először ATP-tornán elődöntőt játszhat. A másik csütörtöki meccsen Jannik Sinner simán, 6:1, 6:4-re verte Danyiil Medvegyevet, a két eredmény együttesen azt jelenti, immár biztos, hogy az ATP-világbajnokságtól függetlenül Sinner világelsőként zárja az évet.

2024. 10. 10. 15:21
Carlos Alcaraz, Rafael Nadal
Carlos Alcaraz és Rafael Nadal: együtt sírnak, együtt nevetnek Forrás: X
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jannik Sinner korábban az argentin Etcheverryt csak három szettben győzte le, az amerikai Shelton ellen is akadtak kisebb nehézségei, a második játszmát csak rövidítésben hozta. Danyiil Medvegyevnek aztán esélyt sem hagyott, simán győzött 6:1, 6:4-re.

A másik pénteki meccsen a papírforma egyértelműen Carlos Alcaraz sikerét ígérte a cseh Tomas Machac ellen, de az ifjú spanyol sehogy sem tudott fölénybe kerülni. A végjátékot ráadásul mindkét szettben Machac bírta jobban, előbb a rövidítést nyerte meg 7:5-re, majd 5:5-nél elnyerte a Alcaraz adogatását és kiszerválta a meccset.

Alcaraz tehát nem tudta enyhíteni a spanyolok bánatát Rafael Nadal visszavonulása után. 

Az ifjú spanyolt nyilván rosszul érintette a vereség, de ezúttal is megmutatta, miért kedvelik olyan sokan, sportszerűen gratulált Machacnak, aki 23 évesen most először játszhat elődöntőt ATP-tornát.

A pénteki két elődöntőben előbb Novak Djokovics játszik a szintén cseh Jakub Mensikkel, majd Taylor Fritz a Zverevet búcsúztató belga Gofinnal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.