Az angolok a finneken álltak bosszút, a görögök megállíthatatlanok

Vasárnap a B, a C és a D divízióban folytatódtak a küzdelmek a Nemzetek Ligájában. A csütörtökön hazai pályán kínos vereséget elszenvedő Anglia magabiztos győzelmet aratott Finnországban, de a görög is nyertek az írek ellen, így ők vezetik a csoportot. Ausztria 5-1-re kiütötte Norvégiát, amelyben ezúttal Erling Haaland nem sok vizet zavart.

2024. 10. 13. 22:53
A labdát vezető Harry Kane ezúttal nem talált be, de a háttal álló Declan Rice igen, ő szerezte az angolok harmadik gólját. Fotó: AFP/Jonathan NACKSTRAND Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetek Ligája A divíziójából nem jutott mérkőzés vasárnapra. A B-ben viszont rendeztek egy komolyabb érdeklődésre számot tartó találkozót, ezen az az Anglia vendégeskedett Helsinkiben, amely csütörtökön nagy meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett Görögországtól a Wembley Stadionban. A keret időközben 22 tagúra szűkült, ugyanis Bukayo Saka és Curtis Jones pénteken elhagyta a csapat edzőtáborát, előbbi combhajlítóizom-sérülés miatt, a Liverpool középpályása pedig személyes okokra hivatkozva távozott, ugyanis gyermeke születik.

Trent Alexander-Arnold számára szokatlan szerepkörben játszott  Fotó: AFP

Emlékezhetünk, az angol szövetség átmenetileg az angol U21-es csapat szövetségi edzőjét, Lee Carsleyt ültette a kispadra Gareth Soutgate lemondása után. A brit sajtó a remek eredményei láttán biztosra vette, hogy véglegesítik őt, de ez az álom a görögöktől elszenvedett 2-1-es vereséggel szertefoszlott, és a hírek szerint a fő jelölt Thomas Tuchel, akiről jól tudjuk, hogy a jobbkeze a magyar Lőw Zsolt…

Helsinkiben azonban még Less Carsley irányította a csapatot, és a sérülések miatt a balhátvéd pozíciójába állította Trent Alxander-Arnoldot, egyes források szerint a Liverpool védője profi pályafutása során most szerepelt először ezen a poszton. Ez azonban nem jelentett nehézséget, Anglia simán győzött. A 18. percben Jack Grealish szerzett vezetést, a második félidőben viszont a hajrá hozott gólokat, nem is keveset: a 75. percben Alexander-Arnold szabadrúgásból kettőre növelte az előnyt, majd tíz perccel később Declan Rice belőtte a harmadikat is. Az olykor veszélyesen kontrázó finnek a 87. percben szépítettek Arttu Hoskonen révén, így Anglia 3-1-re nyert. 

Greece v Republic of Ireland - UEFA Nations League B
Lazaros Rota harcol két ír védővel  Fotó: Stephen McCarthy

A 2. csoport másik mérkőzésén az angolverő görögök Írországot fogadták. Az első félidőben nem esett gól, utána viszont a 48. percben Anastasios Bakasetas vezetést szerzett a haza csapatnak, ami után Írországnak lett volna lehetősége az egyenlítésre, igaz, nőhetett volna a különbség is, ami csak a 92. percben történt meg, amikor a liverpooli kapus, Caoimhin Kelleher elpasszolta a labdát, és Petros Mantalos nem hibázta el a ziccert, 2-0-ra nyertek a görögök. A 3. csoportban Szlovénia idegenben győzte le Kazahsztánt 1-0-ra Jan Mlakar góljával, Sztanyiszlav Csercseszov kazah válogatottja még gólt sem lőtt eddig ebben a sorozatban. Ausztria Norvégiát látta vendégül, és kiütéses győzelmet aratott: 1-1-es félidő után  másodikban négyszer mattolta Erling Haalandékat, 5-1 lett a vége.

Nemzetek Ligája, 4. forduló, vasárnap

B divízió 
2. csoport
Finnország–Anglia 1-3 (0-1)
Görögország–Írország 2-0 (0-0)
az állás: 1. Görögország 12 pont, 2. Anglia 9, 3. Írország 3, 4. Finnország 0

3. csoport
Kazahsztán–Szlovénia 0-1
Ausztria–Norvégia 5-1 (1-1)
az állás: 1. Norvégia 7 (6-6), 2. Ausztria 7 (11-4), 3. Szlovénia 7 (5-4), 4. Kazahsztán 0

C divízió 
4. csoport
Örményország–Észak-Macedónia 0-2 (0-0)
Feröer-szigetek–Lettország 1-1 (1-0)
az állás: 1. Észak-Macedónia 10, 2. Örményország 4 (6-7), 3. Lettország 4 (3-8), 4. Feröer-szigetek 3

D divízió
1. csoport
Liechtenstein–Gibraltár 0-0
az állás: 1. Gibraltár 5 (3 mérkőzés), 2. San Marino 3/2, 3. Liechtenstein 2/3  
2. csoport
Málta–Moldova 1-0 (0-0)
az állás: 1. Moldova 6/3 (4-1), 2. Málta 6/3 (2-2), 3. Andorra 0

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.