Beckham váratlan dolgokat mondott Sir Alex Ferguson megalázása után

Áll a bál a Manchester United háza táján, miután a klub költségcsökkentési okokból megszünteti Sir Alex Ferguson évi mintegy egymilliárd forintos nagyköveti szerződését. A döntés miatt rengeteg kritika zúdult a klub pénzemberére, Sir Jim Ratcliffe-re, ám David Beckham megvédte az INEOS tulajdonosát.

2024. 10. 17. 7:59
David Beckham
David Beckham a Manchester United triplázását megörökítő film promózására visszatért Manchesterbe Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy felzúdulást okozott Angliában, hogy a Manchester United előbb adta ki a legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson útját, mint a hónapok óta a kirúgás szélén táncoló vezetőedzőjéét, Erik ten Hagét. Ferguson a 2013-as visszavonulása óta a klub nagykövete volt, amiért évi 2,16 millió fontot (több mint egymilliárd forintot) kapott. Ezt a szerződését költségcsökkentési okból megszüntetik, amit a sportszakmai irányításért felelő Sir Jim Ratcliffe közölt a skót edzőfejedelemmel. És ekkor jött a képbe David Beckham.

Manchester United  Bayern München, Bajnokok Ligája-döntő 1999, Sir Alex Ferguson, David Beckham
Alex Ferguson volt maga a Manchester United. Fotó: AFP

Volt játékosai általában kiálltak Ferguson mellett, élesen kritizálták a klub megalázónak tűnő döntését. Eric Cantona például azt mondta, hogy Fergusonnak élete utolsó napjáig abban a tisztségben kellene lennie a Manchester Unitednél, amit csak akar. Ezzel szemben Beckham megvédte a most sok kritikát kapó Ratcliffe-et.

– Azt gondolom, hogy mindenképpen változtatásokra van szükség – jelentette ki a Manchester United korábbi ikonja. – Mint a United szurkolója, látom, hogy az emberek szerint új perspektívára van szükség abban, ahogy a klub működik és amilyen döntések születnek. Nagyon kedvelem Jimet. Találkoztunk néhányszor az elmúlt években, vannak közös barátaink. Úgy látom, hogy ő egy szurkoló és egy nagyszerű üzletember egyben, az egyik legjobb és legnagyobb. A drukkerek elveszítették a hitüket a vezetőségben az elmúlt években, de ő nagyon odafigyel és építeni akar. Szóval a dolgok remélhetőleg változni fognak, de ehhez idő kell. Vissza akarjuk kapni a régi szép időket, minél hamarabb, annál jobb.

David Beckham: Egy barátot nem akarsz kirúgni

Beckham jelenleg a Lionel Messit is foglalkoztató Inter Miami elnöke az Egyesült Államokban, és Ferguson elküldésével némileg párhuzamba állítható módon beszélt arról, amikor ki kellett rúgnia volt csapattársát és régi jó barátját, Phil Neville-t a vezetőedzői posztról.

– Ez volt az egyik legnehezebb dolog, amit valaha meg kellett tennem – fogalmazott Beckham. – Sok érzelem kavargott bennem, mert nem akarsz kirúgni egy barátot.

Meg egy legendát sem. A Manchester United mégis megtette Alex Fergusonnal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.