Szoboszlai Dominik lezárta negatív szériáját Bosznia ellen + videó

Hétfő este Bosznia-Hercegovina–Magyarország mérkőzést rendeztek a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában, a szövetségi kapitány pedig csak kényszerűségből változtatott a pénteki kezdőcsapatán. Válogatottunk a csapatkapitány találatainak köszönhetően kétgólos előnybe került.

2024. 10. 14. 19:37
Bosnyák-Magyar
Szoboszlai Dominik nyolc válogatott meccs után talált újra a kapuba. Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyiek már kora délután hangoltak a NL csoportkörének negyedik fordulójában sorra kerülő mérkőzésre, míg a vendégdrukkerek 18 óra után kezdtek el gyülekezni Zenica vasútállomásánál. Kevéssel 18.30 után meg is kezdte a Bilino Polje Stadion felé tartó menetet az egy táborrá összeállt magyar drukkerhad, amely alig húszperces, hangos szurkolással töltött séta után elfoglalhatta helyét a lelátón. Érdekesség, hogy a vendégszektor egészen közel van a hazai nézők részére fenntartott lelátórészhez.

Nagyjából 19 óra magasságában a nemzeti tizenegy is pályára lépett a meccs helyszínén, néhány perces terepszemle volt csupán. Kellemes, száraz idő, körülbelül 15 fokos hőmérséklet várta a játékosokat, akik azt láthatták, hogy a gyep hasonlóan foltos, mint vasárnap. Picit több, mint egy órával a kezdés előtt kihirdették a magyar kezdőcsapatot is. A szövetségi kapitány, Marco Rossi csak egy helyen változtatott a pénteki, hollandok elleni 1-1 alkalmával egyszer már bevált kezdőn, azt is kényszerűségből, Dárdai Márton sérülése miatt ezúttal Botka Endre kapott bizalmat a védelemben. Az olasz szakember az alábbi együttest állította össze:

Dibusz – Botka, Orbán, Fiola – Bolla, Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Sallai, Szoboszlai– Varga B.

 

Sportszerű üzenet

A bemelegítés különösebb történés nélkül zajlott, a hazaiak többször kifütyülték a magyarokat, ezen kívül a két szurkolótábor békében megfért egymás mellett. Nem is volt ajánlott a rendbontás egyik oldalon sem, szigorú biztonsági személyzet és megfelelő létszámú rendőr biztosította a meccset. A vendégszektorból sportszerű, együttérző üzenet érkezett a kezdés előtt, amely magyarra fordítva így szólt: „Az árvíz áldozatai nyugodjanak békében!”

Bevetésre várva. Fotó: Csudai Sándor

 

Meglett a vezetés az első félidőben

A bosnyákok rögtön a középkezdés után helyzetbe kerültek, az első lövésre csupán fél percet kellett várni. Jusuf Gazibegovic próbálkozása elkerülte Dibusz Dénes kapuját, arra mindenesetre jó volt, hogy megmozgassa a lelátó népét hazai oldalon. Magyar részről Sallai Roland próbálkozott először a 8. minutumban, a távoli lövés azonban szintén nem talált. Két perccel később Varga Barnabás löketét már fognia kellett Nikola Vasiljnak. A 12. percben szögletet végezhetett el a fehérmezes vendéggárda, Szoboszlai Dominik beívelése után először Bolla Bendegúz, majd Fiola Attila lőtt – a második helyzet után kirúgás következett. A 14. percben megint a bosnyákok kerültek gólhelyzetbe, de Benjamin Tahirovic átlövése elsüvített a magyar kapu előtt. Mindkét csapat hajtott, kisvártatva újra Sallai előtt adódott lehetőség.

Sallai Roland cselez. Fotó: Csudai Sándor

A játékrész második felére kicsit leült a játék. A 32. perc eseménye volt Nagy Zsolt közeli lövése, két perc múlva pedig Szoboszlaival szemben szabálytalankodtak, ezért 18 méterről, jó szögből végeztetett el szabadrúgást a magyar válogatott. 

Maga a sértett tüzelt fölé, a 38. minutumban viszont Nagy Zsolt passza után, közelről már nem hibázott a Liverpool labdarúgója, aki akcióból megszerezte a vezetést Magyarországnak! Ezzel lezárt egy negatív szériát is, nyolc gól nélküli válogatott meccs után talált újra a kapuba Szoboszlai Dominik. Félidőben 1-0-ra állt a bosnyák–magyar összecsapás.

 

Gólra gól

A második félidő kezdetén Nagy Zsolt tört kapura, ám szabálytalanul buktatták, ezért tizenegyest kapott a magyar csapat. A megítélt büntetőt Szoboszlai értékesítette, ezzel kétgólosra növelve a magyar fórt (0-2). Történt mindez az 50. minutumban.

Ott a második! Fotó: Csudai Sándor

Cikkünk folyamatosan frissül!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.