Őszintén beszélt a magyar válogatottról a Manchester City korábbi sztárja

Edin Dzeko nem rejtette véka alá a véleményét, miután Bosznia-Hercegovina hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a Marco Rossi vezette magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligájában hétfő este. A Manchester City, az AS Roma és a Internazionale korábbi sztárja szerint a magyarok két osztállyal feljebb vannak.

2024. 10. 15. 12:23
SCHÄFER András; DZEKO, Edin
Schäfer András (b) és a bosnyák Edin Dzeko a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójának 3. csoportjában játszott Magyarország - Bosznia-Hercegovina mérkőzésen. Fotó: MTI/Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bosnyák–magyar meccs jelenlegi legjobb játékosa a két gólt szerző Szoboszlai Dominik volt, aki a Liverpool középpályásaként minden szempontból kiemelkedett a mezőnyből, de ha a komplett pályafutásokat nézzük, akkor a hazaiak csatára Edin Dzeko volt, aki a legtöbbet elérte karrierje során a pályára lépők között. A 38 éves bosnyák ma már a Fenerbahce csapatában vezet le, de volt német bajnok és gólkirály a Wolfsburgban, angol bajnok a Manchester City tagjaként, olasz gólkirály az AS Romában és BL-ezüstérmes az Interrel. Így aztán külön érdekes, hogy Dzeko mit gondol a magyar válogatottról.

DZEKO, Edin; ORBÁN, Willi
Edin Dzeko a magyar válogatott ellen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

– Nem adhatjuk fel előre a meccseket, de tárgyilagosnak kell lennünk: a csoportellenfeleink két osztállyal felettünk járnak – jelentette ki Dzeko a magyar válogatott elleni vereség után. Ez alapján ő tehát Marco Rossi csapatát a csoportban szereplő német és holland válogatott mellé helyezi, „két osztállyal feljebb”, mint a bosnyák csapatot.

– Sokan a győzelmet várták tőlünk, talán ennek is volt a hatása a nyomás – tette hozzá Dzeko. – Nem könnyű nyomással játszani. Nekünk, játékosoknak meg kell kérdeznünk magunktól, mit csinálunk a pályán. Félelem nélkül kell játszani és többet kihozni magunkból, még ha néha hibázunk is, ilyen a futball.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.