Pascal Jansen kis hibákat látott a Fradinál, nagy következményekkel

A Ferencváros két forduló után még pont nélkül áll az Európa-ligában, ám ezúttal hazai pályán az angol Tottenham ellen nagyon kitett magáért, és a szurkolók a 2-1-es vereség ellenére is ünnepelték a játékosokat. A lefújás után a szépítő gólt szerző Varga Barnabás azt mondta, több volt ebben a meccsben, amivel a vezetőedző, Pascal Jansen egyetértett, és elmondta, az eredmény miatt szomorú, ám a teljesítménynek tud örülni.

2024. 10. 03. 21:36
MIR_9494
Ferencváros-Tottenham Hotspurs
Pascal Jansen az eredmény miatt szomorú, a Fradi teljesítményével viszont elégedett. Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy csatát vívott a Ferencváros a sokkal esélyesebb Tottenhammel, ám 2-1-re kikapott a Groupama Arénában. A magyar bajnok bátran és sokat támadott, akadtak helyzetei is, ám az angol csapat a hajrában már 2-0-ra vezetett, és csak szépíteni sikerült ellene. A szurkolók sokáig ünnepelték a játékosokat, elismerve azt, hogy tényleg sokat tettek a jobb eredmény érdekében, de a jobb ezúttal eredményesebb is volt.

Fotó: Csudai Sándor

– Jól játszottunk, helyzeteket is kidolgoztunk, szerintem több volt ebben a meccsben – mondta a lefújás után a Ferencváros gólját szerző Varga Barnabás. – Nagyon jól küzdöttünk, együtt voltunk, nekünk kellett volna vezetést szereznünk, és akkor biztosan másként alakul a mérkőzés. Egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, sajnos kikaptunk, pedig ennél többet érdemeltünk volna.

Ezután Yves Bissouma állt kamera elé, és a Tottenham játékosa ezt nyilatkozta: 

– Nehezebb volt, mint gondoltuk, kicsit szerencsések is voltunk azzal, hogy mi szereztük az első gólt, és elégedettek vagyunk az eredménnyel. Tudjuk, hogy idegenben meg kell harcolni egy nemzetközi mérkőzésen, és ezt a fiatal csapatunk meg is tette. Tudjuk, mit jelent a Spurs mezében játszani, ehhez méltóan kell reagálni minden helyzetben.
Ezután még elmondta, hogy honfitársával, Adama Traoréval cserélt mezt, akit a testvérének nevezett. 

Az angolok edzője mindennel elégedett

Az angolok vezetőedzője, Ange Postecoglou is elmondta a véleményét:

– Jól kezeltük a hangulatot, irányítottuk a meccset, volt több lehetőségünk is. A Ferencváros jó csapat, nem lepett meg, azt kaptuk, amire számítottunk, és megérdemelten nyertünk. A fiatal játékosok egyénileg és csapatként is jól reagáltak mindenre, elégedett vagyok velük. A Ferencváros ilyen teljesítménnyel hazai pályán biztosan nyer majd meccset a sorozatban.

Fotó: Csudai Sándor

Ezután következett Eldar Civic, a Ferencváros védője:

– Nem érdemeltük meg a vereséget, két hibából kaptunk gólt, ilyen a futball. Csalódott vagyok, de örülhetünk is, mert jó meccset játszottunk, a teljesítményünk rendben volt, és erre lehet majd építeni. Élveztem, hogy kicsit előrébb játszhattam, nem volt idegen számomra ez a poszt. Egy Premier League-csapattal találkoztunk, tudtuk, csak kiváló csapatszellemmel lehet esélyünk a sikerre.

Fotó: Csudai Sándor

A sort Pascal Jansen, a magyar bajnok vezetőedzője zárta:

– Tudtam, mire képesek a játékosaim, mindenki láthatta, hogy versenyképesek voltunk a Tottenhammel. Kár, hogy az első gólunkat nem adták meg, más irányt szabott volna. Aztán jöttek kis hibák nagy következményekkel, ezért tudott vezetni az ellenfél. 

A csapat nagyot harcolt, a játékosok várják is az ilyen kihívásokat, ki tudták használni a Spurs gyengeségeit, ami nagyon jó a jövőre nézve, ugyanakkor ha kikapsz, akkor szomorú vagy. Több volt ebben a meccsben, jobb összpontosítással korábban is a kapuba találhattunk volna. 

Ez a teljesítmény önbizalmat adhat nekünk. Óriási a különbség a hazai bajnokság és a nemzetközi porond között, előbbiben eddig eredményesen tettük a dolgunkat, utóbbiban pedig javultunk, jobban futballoztunk mint az Anderlecht ellen. Tanulnunk kell ebből a meccsből. 

Európa-liga, alapszakasz, 2. forduló: Ferencváros–Tottenham Hotspur (angol) 1-2 (0-1), Groupama Aréna, 20 796 néző, jv.: Igor Pajac (horvát), gólszerző: Varga B. (90.), illetve Sarr (23.), Johnson (86.)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.