Gulácsi és Orbán teljesítményén ámul a Bundesliga + fotó

Gulácsi Péter és Willi Orbán fotójával illusztrálta a Bundesliga hivatalos oldala azt a bejegyzését, amelyben az RB Leipzig védelmét méltatja. A két magyar válogatott futballista csapata jelenleg a Bundesliga legkeményebb védelmével rendelkezik, sőt a lipcseiek Gulácsi és Orbán hathatós segítségével történelmi viszonylatban is a negyedik legjobb védekezést mutatták be eddig a szezonban.

2024. 10. 16. 7:54
Gulácsi Péter biztos pont a hétről hétre remekül teljesítő Leipzig kapujában. Forrás: facebook.com/rbleipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hat meccs után az RB Leipzig rendelkezik az egyik legkeményebb védelemmel a Bundesliga történetében” – hívja fel a figyelmet a csapat teljesítményére a német élvonal hivatalos Facebook-oldala. A posztot a lipcseiek nagyszerű formában védő kapusa, Gulácsi Péter és középső védője, egyben csapatkapitánya, Willi Orbán nagy fotójával illusztrálták a Bundesliga szerkesztői.

Gulácsi és Orbán, a lipcsei védelem vezérei (Fotó: Bundesliga)

Hat meccs alatt mindössze két gólt kapott az RB Leipzig a bajnokságban a szezonban, amely ebben a mutatóban jelenleg a legjobb a Bundesliga mezőnyében. A lipcseiek egyébként 14 ponttal a második helyen állnak az ugyanannyi ponttal éllovas Bayern München mögött.

Azt a két gólt egy mérkőzésen, a címvédő Bayer Leverkusen otthonában kapta a Leipzig, de azt a meccset is sikerült 3-2-re megnyernie. Azon a találkozón Orbán eltiltás miatt nem játszhatott, a hiánya miatt is lehetett a szokásosnál szellősebb a lipcsei védelem.

Gulácsi Péter jelenleg a Bundesliga legjobb kapusa

A magyar válogatottban pihenőt kérő Gulácsi a többi öt találkozón lehúzta a rolót, egyiken sem kapott gólt, többször is bekerült a forduló válogatottjába, az Augsburg ellen tizenegyest is védett, ami után már klubja is a „fal” becenevet aggatta rá. Az öt kapott gól nélküli meccsel Gulácsi vezeti a Bundesliga kapusrangsorát, és a védések számában is az előkelő negyedik helyen áll 23 hárítással (előtte csak gyengébb csapatok kapusai állnak, akiknek értelemszerűen több lövés érkezik a kapujukra).

A Leipzig szombaton a Mainz otthonába látogat a Bundesliga hetedik fordulójában, ott folytathatja remek sorozatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.