NB I-es középcsapatban folytatja a magyar válogatott reménység

Háfra Noémi közös megegyezéssel felbontotta a szerződését német klubcsapával, a HB Ludwigsburggal és Vácra igazol. A még mindig csupán 26 éves, egykor hatalmas reménységnek tartott, ferencvárosi nevelésű kézilabdázó mögött hányatott évek állnak, reméljük, itthon végre visszanyeri a formáját

2024. 10. 08. 11:53
EHF EURO 2020, Main Round - Group II, Hungary - Germany, EHF EURO 2020
Háfra Noémi
Háfra Noémi a válogatott játékosaként a 2020-as Európa-bajnokságon. Amikor még minden rendben volt Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vác a Facebook-oldalán jelentette be, miszerint Háfra Noémi közös megegyezéssel távozott a német HB Ludwigsburgtól, és az NB I-ben jelenleg kilencedik magyar csapathoz igazol. A közlemény szerint a 26 éves jobbátlövő a több játéklehetőség reményében kezdeményezte a szakítást a német klubbal, mert az a célja, hogy újra a magyar válogatottban szerepeljen.

Háfra Noémi az FTC-ben nevelkedett, ott is lett junior világbajnok és felnőtt válogatott játékos, s háromszor (2015, 2021, 2022) is tagja volt a zöld-fehérek bajnokcsapatának. 202o novemberében váratlanul bejelentette, hogy a követőkező idénytől a nagy hazai vetélytárs Győrhöz igazol.

Háfra Noémi 2022 októberében a Brest Bretagne elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen súlyos térdsérülést szenvedett, aminek következtében műtét, majd kilenc hónapos kihagyás várt rá. Azóta nem igazán találja a helyét. A Győr előbb az Odensének, aztán a Buducsnosztnak, majd a Bietigheimnek adta kölcsön, nyáron pedig végleg eladta a szintén német HB Ludwigsburgnak.

Ezek szerint a 26 éves játékos itt sem találta meg a számítását. Háfra Noémi nem került be a párizsi olimpián szerepelt magyar válogatott keretébe, most az a célja, hogy visszakerüljön Golovin Vlagyimir együttesébe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.