Brutális, fejre mért botütés, beláthatatlan következmények + videó

Kirívóan durva szabálytalanság történt egy ifjúsági jégkorong-mérkőzésen. Az osztrák liga égisze alatt rendezett DVTK–Vasas U18-as meccsen a hazaiak 12-1-re kiütötték ellenfelüket. Haranghy Bálint, a vendégek csapatkapitánya valószínűleg a csapata vergődésének hatására elvesztette a fejét, és hátulról háromszor is lesújtott az ellenfél egyik játékosának fejére. Haranghy súlyos büntetésre, akár egyéves eltiltásra is számíthat.

2024. 10. 14. 10:26
Haranghy Bálint
Haranghy Bálint, a Vasas játékosa Forrás: Facebook/Haranghy Bálint
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazaiak tizedik gólja után két felvonásban történt a kirívóan súlyos eset, miként arról a Jégkorongblog beszámolt. Először Haranghy Bálint a gólpasszt adó Oláh Bencét kétszer is megütötte. Ezt a szabálytalanságot még megúszta kétperces kisbüntetéssel. Tizenhat másodperccel a kiállítás letelte után Haranghy ámokfutásba kezdett, hátulról háromszor is kemény ütést mért a botjával Trajcsik Dávid fejére, aki a sisak védelmének köszönhetően zúzódással megúszta a brutális támadást. Súlyosbító körülmény, hogy Haranghy a Vasas csapatkapitánya.

A játékvezető végleges kiállítással sújtotta Haranghyt, ám az ügy ezzel nyilván nem ér véget. A két csapat edzője, Verba Gábor (DVTK) és Nagy László (Vasas) nem kívánta kommentálni a történteket. A Vasas vezetősége csak annyit közölt, hogy őszintén, roppant mód sajnálják és kivizsgálják a történteket. 

A Jégkorongblog információja szerint a magyar és az osztrák szövetség külön-külön tárgyalja az ügyet. Korábbi példák alapján Haranghy Bálint hosszú, akár egyéves eltiltásra számíthat.

Marty McSorley még 2000-ben a Boston Bruins−Vancouver Canucks  NHL-mérkőzésen Donald Brashear fejére mért bottal – igaz, Haranghyénál sokkal keményebb − ütést, amiért egy évre tiltották el, az eset lényegében a pályafutása végét jelentette. Éppen az ehhez hasonló esetek miatt szigorították a szabályokat, és torolják meg a hasonló durvaságokat még határozottabban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.