Jürgen Klopp visszatér: Gulácsi Péter és Willi Orbán főnöke lesz

Jörgen Klopp a Red Bull nemzetközi futballigazgatójaként dolgozik január elsejétől. A Liverpool korábbi vezetőedzője a Red Bull csapatainak, így a az RB Lepzig, Salzburg, New York triónak is ad majd szakmai tanácsokat. Klopp tehát Gulácsi Péter és Willi Orbán főnökeként folytatja a munkáját, amelytől egyetlen feltétellel válna meg, ha netán őt kérnék fel a német válogatott irányítására.

2024. 10. 09. 8:56
KLOPP, Jürgen
A Red Bull tulajdonosa mindent elkövetett Jürgen Klopp szerződtetése érdekében. Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azóta megy a találgatás, Jürgen Klopp vajon hol, milyen szerepkörben dolgozik, hogy bejelentették, megválik a Liverpooltól. A Sky Sports most biztos értesüléssel szolgált. Eszerint Jürgen Klopp a Red Bull csoport nemzetközi igazgatójaként dolgozik január elsejétől. A Bild szerint Oliver Mintzlaff, a Red Bull projektekért felelős általános igazgatója mindent elkövetett annak érdekében, hogy megszerezze Kloppot.

Klopp hosszú távú megállapodást írt alá, amely ugyanakkor egyetlen esetben lehetőséget kínál neki a szerződésből való kilépésre: amennyiben idővel ő lenne a német válogatott szövetségi kapitánya (mely tisztséget jelenleg Julian Nagelsmann tölti be).

Jürgen Klopp a Red Bull csoport nemzetközi igazgatójaként a céghez tartozó kluboknak – beleértve az RB Leipzig, Salzburg (ahol a nyár óta Klopp liverpooli segítője, Pepijn Ljinders lett ez edző), New York triót – ad majd tanácsokat.

Gulácsi Péter
Jürgen Klopp vajon milyen tanácsot ad majd Gulácsi Péternek a magyar válogatottal kapcsolatban? Fotó: Florian Eisele / facebook.com/rbleipzig

Ez alapján tehát a Liverpool korábbi főnöke Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal, a Lipcse két magyar labdarúgójával is szakmai kapcsolatban kerül majd.

A Red Bull érdekkörébe tartozik továbbá a brazil Red Bull Bragantino, az angol másodosztályú Leeds, illetve a japán Omija Ardija is. Jürgen Klopp munkája a következő területekre terjed majd ki: edzőkérdés, játékfilozófia, tehetségek fejlesztése, átigazolások. 

A Bild elérte Jürgen Kloppot, aki azonban egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.