Gulácsi ilyet még nem csinált, Willi Orbán új sorozatba kezdett

A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig hazai pályán hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Freiburg ellen a német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombati játéknapján. Mindkét magyar válogatott főszerepet kapott, ám erről a kapus lemondott volna, miután a második félidőre készülve a szünetben megsérült, a térdét fájlalta. Willi Orbán viszont gólt szerzett, ő egyenlített a második félidőben. Ezzel a sikerével a lipcseiek a bajnoki tabella élére kerültek.

2024. 10. 26. 18:08
Gulácsi Péter RB Leipzig magyar válogatott Juventus Bajnokok Ligája
Gulácsi Péter lesérült a szünetben, le kellett cserélni a rekordert Fotó: X/RB Leipzig
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt kis tétje az RB Leipzig–Freiburg meccsnek, ami nem is olyan régen még magyaros rangadónak számított, ám Sallai Roland a Galatasarayhoz igazolt az ősz elején. Ugyanakkor a lipcseieknél pályára lépett Gulácsi Péter és Willi Orbán, akiknek a főszereplésével a hazaiak hátrányból fordítva 3-1-re nyertek a Freiburg ellen a német labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombati játéknapján. 

Willi Orbánt (jobbra) ünnepelték a lipcseiek
Willi Orbán zsinórban a második bajnokiján szerzett gólt a Bundesligában     Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Torsten Silz

Magára a meccsre az 58-szoros válogatott kapus fog kevésbé örömtelien visszaemlékezni, ugyanis a találkozó elején 510 perc után megszakadt a kapott gól nélküli sorozata. Gulácsi azonban így is megdöntötte a 2018/19-es szezonban felállított 500 perces rekordját, de sajnos nem erről lesz vele kapcsolatban emlékezetes a Freiburg legyőzése. Történt ugyanis, hogy a 34 éves hálóőr a szünetben megsérült, megpedig a második félidőre való bemelegítés során. Gulácsi a fordulást követően még kifutott a gyepre, de jelezte, valami probléma van a lábával és nem tudja folytatni.

– A térdében érzett valamit – mondta a találkozó után a magyar hálóőrről Rouven Schröder sportigazgató. Gulácsi 2022 októberében térdszalagszakadást szenvedett, amely után tavaly szeptemberben tért vissza.

A lipcsei csapat a második játékrészben három gólt szerezve fordított, a 47. percben Orbán talált be, a magyar válogatott védő így egymást követő második bajnokiján volt eredményes: Benjamin Henrichs balról adta be a labdát, az ötösön belül helyezkedő Orbán kiválóan ért bele. Nem véletlen, hogy sok lipcsei szurkoló azt szeretné, hogy a hátvéd új sorozata minél hosszabbra nyúljon.

A Leipzig február óta nem kapott ki a Bundesligában, 19 találkozó óta veretlen a bajnokságban, ráadásul története legjobb rajtját produkálva 20 ponttal vezeti a tabellát.

Bundesliga, 8. forduló:

FSV Mainz–Borussia Mönchengladbach 1-1 (0-0)

FC Augsburg–Borussia Dortmund 2-1 (1-1)

RB Leipzig–SC Freiburg 3-1 (0-1)

St. Pauli–VfL Wolfsburg 0-0

VfB Stuttgart–Holstein Kiel 2-1 (1-0)

később:

Werder Bremen–Bayer Leverkusen 18.30

vasárnap játsszák:

VfL Bochum–Bayern München 15.30

Union Berlin–Eintracht Frankfurt 17.30

Heidenheim–TSG 1899 Hoffenheim 19.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.