Botrány a keleti rangadón! A bíró lezavarta a pályáról a kezdőrúgást elvégezni akaró szurkolót

Újra megtelt a nyíregyházi stadion, hiszen az eddig remekül szereplő hazaiak az újabb keleti rangadón az öt meccse veretlen Diósgyőrt fogadták. A mérkőzést végül a vendégek nyerték 2-0-ra, ám mégsem erről marad emlékezetes a találkozó. A rangadót ugyanis szokatlan közjáték előzte meg: egy szurkoló DVTK-mezben végezte volna el a kezdőrúgást a Szpari otthonában, a játékvezető, Bogár Gergő azonban lezavarta a pályáról.

2024. 10. 06. 8:38
Bogár Gergő még idejében észlelte a szurkolói turpisságot Fotó: M4 Sport
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a Diósgyőr kétgólos győzelmet aratott Nyíregyházán a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombat este játszott keleti rangadóján. A miskolci csapat sikerével hat kör óta veretlen, míg a nyírségiek elvesztették hazai veretlenségüket. Természetesen ismét telt ház várta a csapatokat, a vendég Diósgyőr kezdett jobban a jó iramú találkozón. Bár az első kapura lövés a hazaiaké volt, összességében a miskolciak futballoztak veszélyesebben, ennek eredményeként egy mintaszerű akció végén Edomwonyi szerzett vezetést. Nem késett sokat a nyírségiek válasza, de Myke Ramos remek ollózása a keresztlécről a gólvonalra vágódott, majd egy ízben Toma a jobb kapufát találta el.

Gera Dániel (fehér mezben) remek góllal biztosította be a DVTK győzelmét (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

A térfélcserét követően azonnal megduplázta az előnyét a Diósgyőr, méghozzá Gera gyönyörű góljával, aki az első blokkolt lövése után átemelte a kissé kint álló nyíregyházi kapust. A hazaiak még nagyobb elánnal kezdtek rohamozni, de az elmúlt öt fordulóban mindössze egy gólt kapó DVTK szervezett védekezésével ezúttal is állta a sarat. Az utolsó húsz percre alább hagyott a hazaiak lendülete, így a vendégek elvitték mindhárom pontot Nyíregyházáról.

Azonban mégsem a meccsen történtek maradnak meg elsősorban a szurkolók emlékezetében, ugyanis egy nem hétköznapi eseménnyel kezdődött a mérkőzés. A kezdősípszó előtt a szokásoknak megfelelően egy szurkoló végezhette volna el a kezdőrúgást, ám Bogár Gergő, a meccs bírája megakadályozta azt. Mielőtt a szurkoló elvégezhette volna a kezdőrúgást, már a pályára lépve kiderült róla, hogy mindezt diósgyőri mezben szeretné végrehajtani. Mivel a rangadót Nyíregyházán játszották, a játékvezető észlelve a turpisságot – egy kabáttal elfedte a mezt, csak később, már a pályán vette le azt magáról –, Bogár egyszerűen leküldte a pályáról a diósgyőri vendégszurkolót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.