Baldock szelleme vezette történelmi győzelemre a görögöket a Wembley-ben

A szerda késő este váratlanul elhunyt 12-szeres görög válogatott labdarúgó, George Baldock szelleme járta be a Wembleyt, amikor Anglia éppen Görögországot fogadta a Nemzetek Ligája B divíziójában. A 31 éves, korában elhunyt játékost a Premier League-ben is gyászolják – hét esztendőn át volt a Sheffield United játékosa –, míg a görög játékosok a vezető góljuk után az oldalvonalnál összegyűlve társukra emlékezve egy Baldock-mezt tartottak a magasba a nézők vastapsától kísérve.

2024. 10. 11. 7:34
Baldock mezét emelték a magasba a görögök minden találatuknál Fotó: X/Fabrizio Romano
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sors furcsa rendező, hiszen a Wembley gyepén két olyan válogatott került szembe egymással a nemzetek Ligája B divíziójában, melyek 24 órája gyászoltak. Ugyanis letaglózó hír járta be tegnap reggel előbb a görög, majd a világsajtót: mindössze 31 éves korában, váratlanul elhunyt George Baldock, a Panathinaikosz futballistája. A magyar válogatott Kleinheisler László athéni csapattársára, akit a Premier League-ben is gyászolnak – hét esztendőn át volt a Sheffield United játékosa –, holtan találtak rá a lakása medencéjében. Lehet, hogy a tragédia miatt a sors akarta úgy, hogy a 12-szeres görög válogatott Baldock emlékére a hellének az utolsó percekben szerzett góllal nyerjenek Anglia ellen. 

A görög válogatott futballista, George Baldock tragikus hirtelenséggel hunyt el. Forrás: X/Panathinaikosz

Az angoloknak sem hozott szerencsét a hazai pálya. Az első félidő 0-0-val zárult a Wembley-ben, de a fordulás után szinte azonnal vezetést szereztek a görögök Vangelisz Pavlidisz révén. Jude Bellingham a 87. percben szerzett góljával megvédhette volna az angolok becsületét, ám társai tettek róla, hogy a nehezen kicsikart egy pont is elússzon. A 94. percben újra előnybe kerültek a görögök, avlidisz újabb góljához a hazai védők csak asszisztáltak. A hellének ezzel történelmet írtak, első győzelmüket ünnepelték neves ellenfelükkel szemben.

Mindkét válogatott játékosai fekete karszalagot viseltek, és természetesen egyperces gyászszünet előzte meg a kezdőrúgást. A görög játékosok már a meccs előtt megígérték, a lehető legszebben szeretnének búcsúzni elhunyt társuktól. Nem véletlen, hogy amikor a második félidőben megszerezték a vezetést, a gyászszalagjukat levéve az ég felé mutattak, majd az oldalvonalnál összegyűlve egy Baldock-mezt tartottak a magasba a nézők vastapsától kísérve.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.