Fogynak Marco Rossi emberei, már Gerát is behívta a keretbe

Lassan elfogy Marco Rossi eredeti kerete az október 11-i, hollandok és az október 14-i, bosnyákok elleni Nemzetek Ligája-meccsekre. Nem elég, hogy Gulácsi Péter lemondta az idei válogatott meccseken a szereplést, most egymás után dőlt ki a sorból Kerkez Milos, Horváth Krisztofer és most legutóbb a Franciaországban légióskodó Loic Nego. Utóbbi helyére azt a Gera Dánielt hívta meg a kapitány, aki szombaton parádés gólt lőtt a keleti rangadón a Nyíregyháza kapujába.

2024. 10. 07. 15:29
ROSSI, Marco
Marco Rossinak főhet a feje, már három kerettag jelentett sérültet Fotó: Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerkez Milos, Horváth Krisztofer és Loic Nego sem csatlakozik a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez , valamennyien sérülés miatt nem állhatnak Marco Rossi rendelkezésére. Előbbi kettő helyére az angol harmadosztályú Boltonban a hétvégén gólt szerző, nyolcszoros válogatott Schön Szabolcsot és a berlini Herthában játszó, egyszeres válogatott ifj. Dárdai Pált hívta meg a kapitány. A magyar szövetség közösségi oldalának hétfő délelőtti beszámolója szerint az angol élvonalbeli Bournemouth játékosát és az Újpest FC futballistáját is sérülés hátráltatja, azt pedig nemrég jelentették be, hogy a francia Le Havre hátvédje is megsérült.

Gera Dániel ha játéklehetőséget kap, ő lesz a DVTK 27. válogatottja     Fotó: dvtk.eu

Nos, Nego helyére viszont egy újoncnak postázott meghívót Rossi, aki felfigyelt a korábbi U21-es válogatott Gera Dániel kiváló formájára – legutóbb egy parádés góllal és gólpasszal vette ki a részét a Nyíregyháza legyőzéséből – és meghívót küldött a diósgyőri labdarúgónak. Amennyiben pályára is küldi a kapitány Gerát, ő lehet a DVTK 27. válogatott labdarúgója.

– Elképesztően boldog vagyok! Édesapámnak telefonon mondtam el az örömhírt, édesanyámnak személyesen, sírtunk, nevettünk, tomboltak az érzelmek. Csodálatos minden – kommentálta a hírt Gera Dániel.

A keret hétfőn találkozott Telkiben, a magyarok pénteken, október 11-én a hollandokat fogadják, három nappal később, október 14-én, hétfőn pedig Bosznia-Hercegovinában vendégeskednek a Nemzetek Ligája A divíziójában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.