Bombagóllal búcsúztatta az újonc a németek négy legendáját

A labdarúgó Nemzetek Ligája A-ligájának 4. fordulójában, a mieink csoportjában Németország 1-0-ra legyőzte Hollandiát. A mérkőzés hőse a német válogatottban most debütáló stuttgarti középcsatár, Jamie Leweling volt, aki egy hatalmas bombagóllal tette emlékezetessé egyrészt a maga bemutatkozását a nemzeti csapatban, másrészt a mérkőzés előtt elbúcsúztatott négy legenda, Ilkay Gündogan, Manuel Neuer, Toni Kroos és Thomas Müller hivatalos búcsúját. Németország ezzel a sikerrel már biztosan negyeddöntős a Nemzetek Ligájában.

2024. 10. 15. 8:11
Jamie Leweling győztes góllal mutatkozott be a német válogatottban Fotó: Getty Images
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte Hollandiát hétfőn a Nemzetek Ligája negyedik fordulójában. Az A divízió magyar érdekeltségű 3. csoportjában játszott müncheni mérkőzésen Jamie Leweling, a VfB Stuttgart 23 éves csatára bizonyult a házigazdák nyerő emberének. A felnőtt válogatottban most bemutatkozó támadónak a második percben les miatt érvénytelenítették a találatát – szenzációs bombagólt lőtt, ám a VAR észrevette, hogy a passzt adó Gnabry lesről jött vissza –, ám a 63. percben már semmi sem állhatott az öröme útjába.Az első, érvénytelenített találatánál is nagyobb gólt lőtt 15 méterről, megszerezve ezzel a győzelmet jelentő találatot a Nationalelfnek.

Leweling ezzel a találkozó előtt hivatalosan elbúcsúztatott négy korszakos német futballista, Ilkay Gündogan, Manuel Neuer, Toni Kroos és Thomas Müller ünnepét is emlékezetesebbé varázsolta. Mind a négyen az Európa-bajnokság után mondták le a további szereplést címeres mezben. Előbb csak a kapu mögötti élőképen jelent meg hatalmas méretben az alakjuk, majd a pályán is köszöntötték őket.

November 16-án holland–magyar meccset rendeznek Amszterdamban, majd 19-én magyar–német összecsapást a Puskás Arénában. Ezek mellett a németek a bosnyákokkal találkoznak otthon, a hollandok pedig az utolsó fordulóban Zenicában szerepelnek. Mivel a második holland és a harmadik magyar együttes még játszik egymás ellen, így mindkettő nem tudja már megelőzni az éllovas németeket, akiknek ezzel biztossá vált a negyeddöntős szereplése.

Nemzetek Ligája, A divízió, 3. csoport, 4. forduló:

Németország–Hollandia 1-0 (0-0)

Bosznia-Hercegovina–MAGYARORSZÁG 0-2 (0-1)

A csoport állása:

1. Németország 4 3 1 - 10-3 10 pont

2. Hollandia 4 1 2 1 8-6 5

3. MAGYARORSZÁG 4 1 2 1 3-6 5

4. Bosznia-Hercegovina 4 - 1 3 3-9 1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.