Csendben keresi a kiutat a gödörből a Debrecen

A válogatott mérkőzések után ezen a hétvégén a 10. fordulóval folytatódik az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A szombati játéknapot a Debrecen és a Paks összecsapása nyitja, a Nagyerdei Stadionban a korábbi Ferencváros-játékosok volt edzőjük ellen bizonyíthatnak.

2024. 10. 19. 6:22
A debreceniek az előző három fordulóban nem szereztek pontot, szombaton hazai pályán, a Paks ellen szépíthetnek. Forrás: facebook.com/dvscfoci
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három bajnoki, három vereség – sorrendben a Nyíregyháza, az MTK Budapest és a Puskás Akadémia ellen maradt pont nélkül a Debrecen, mióta a szeptember 1-jével munkába állt vezetőedző, Máté Csaba felel a gárda felkészítéséért. A csapat mindeközben 4-0-ra legyőzte a másodosztályú Békéscsabát, ezzel továbbjutott a Magyar Kupában, a bajnoki pontversenyben viszont az előző kör végén a 10., még éppen bennmaradó helyre süllyedt. A DVSC csupán jobb gólarányának köszönhetően tudhatja maga mögött a szintén hétpontos Zalaegerszeget.

A Debrecen legutóbb a Puskás Akadémia vendégeként szerepelt, és kapott ki 1-0-ra (Forrás: facebook.com/dvscfoci)

A debreceniek következő ellenfele szombaton az előző bajnokság ezüstérmese, a Paks lesz, amely a válogatott szünet előtt hazai pályán verte meg 3-1-re a Ferencvárost, ezzel pillanatnyilag a harmadik helyen áll. Nem vár tehát könnyű feladat a legutóbbi öt bajnokijából négyet elveszítő Debrecenre, amely csendben keresi a kiutat a nehéz helyzetből. Szerettük volna megszólaltatni a vezetőedzőt, Máté Csabát, a klub sajtóosztálya azonban a megkeresést megköszönve türelmet kért. Mint írták, „a csapat jelenlegi helyzetében száz százalékig mindenki a munkára szeretne koncentrálni”.

– Tudjuk, hogy győzelmi kényszerben vagyunk, de nem mehetünk fejjel a falnak. Ezzel együtt nyilván arra törekszünk, hogy kezdeményezzünk és a mi akaratunk érvényesüljön. Biztos vagyok abban, hogy lesznek helyzeteink, a hatékonyság lesz a sorsdöntő

 – nyilatkozta a Debrecen trénere a klubhonlapnak.

Érdekesség, hogy a paksiak soraiban készülő korábbi FTC-futballisták, Böde Dániel, Varga Roland és Vécsei Bálint volt edzőjüket üdvözölhetik majd Máté Csaba személyében, aki korábban éveket töltött el a Ferencváros másod- és vezetőedzőjeként. 

Máté Csaba bajnokin még nem, csak a Magyar Kupában nyert a Debrecennel (Forrás: facebook.com/dvscfoci)

 

Gera Zoltán debütál Kecskeméten

A további két szombati mérkőzés mellett vasárnap is lesz fontos történés az NB I-ben, a második játéknap kora délutáni, Kecskemét–Puskás Akadémia találkozóján mutatkozhat be ugyanis a hazai klub trénereként Gera Zoltán. A korábbi háromszoros bajnok és 97-szeres válogatott futballista szerdán vette át a menesztett előd, Szabó István helyét. 

A fordulót a címvédő és listavezető Ferencváros és a Fehérvár összecsapása zárja, a zöld-fehérek ezzel a párharccal hangolhatnak a jövő csütörtöki, Nice elleni, szintén hazai rendezésű Európa-liga-főtáblás meccsre.

 

A 10. forduló programja

Szombat 

Debrecen–Paks 15.00 (tv: M4 Sport)

Diósgyőr–MTK Budapest 17.30 (tv: M4 Sport)

Újpest–Nyíregyháza 19.30 (tv: M4 Sport+)

Vasárnap

Kecskemét–Puskás Akadémia 13.00 (tv: M4 Sport)

Zalaegerszeg–ETO FC Győr 15.15 (tv: M4 Sport)

Ferencváros–Fehérvár 17.45 (tv: M4 Sport)

A bajnokság állása ITT látható!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.