Vezéráldozattal járt a Liverpool győzelme, csapkodás lett a vége

Folytatta remek sorozatát a Liverpool, zsinórban ötödik mérkőzését is megnyerte Arne Slot csapata. A Vörösök a Premier League 7. fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Crystal Palace otthonába látogattak, és Diogo Jota korai góljának köszönhetően elhozták a három pontot. Ezzel megerősítették a pozíciójukat az élen, ám egy fontos játékosuk sérülése miatt aggódhatnak. Szoboszlai Dominik az idényben először a kispadról szállt be.

2024. 10. 05. 15:33
Diogo Jota korai gólja elég volt a Liverpoolnak a győzelemhez
Diogo Jota korai gólja elég volt a Liverpool győzelméhez Fotó: AFP/Glyn KIRK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik szerdai teljesítményével az angol sajtó, de ami még fontosabb, mestere, Arne Slot is elégedett volt. A 23 éves játékos a Bologna elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Liverpool egyik legjobbja volt, szombaton mégis a kispadon találta magát. Szoboszlaival eddig csak egy Ligakupa-meccsen fordult elő, hogy nem volt ott az angolok kezdőjében, most a Premier League-ben is megesett ez vele, a Crystal Palace ellen Curtis Jones került be helyette. Andy Robertson, Luis Díaz és Darwin Núnez is kimaradt szombaton, Kosztasz Cimikasz, Cody Gakpo és Diogo Jota váltották őket.

Első számú kapusa nélkül kell helytállnia a Liverpoolnak
Első számú kapusa nélkül kell helytállnia a Liverpoolnak. Fotó: AFP/Glyn Kirk

A Crystal Palace még nyeretlen az új PL-idényben, de a csapat eltökélt volt, hogy változtasson ezen. Ennek jeleként már 21 másodperc elteltével betalált a Liverpool kapujába, de Eddie Nketiah lesről indult, így maradt a 0-0. De nem sokáig, a 9. percben ugyanis már a vendégek vezettek, Gakpo beadása után Jota tíz méterről pontosan célzott. 

A Liverpool eldugta a labdát a Palace elől az első félidőben, csak a szünet előtt akadt egy helyzetük a hazaiaknak. Igaz, a nagy fölénye ellenére Slot együttesének sem volt sok.

Szoboszlaival a pályán kezdte meg a második félidőt a Liverpool, Alexis Mac Allister helyére jött a magyar futballista. A Crystal Palace a fordulás után erőre kapott, egyre többet próbálkozott, sőt valójában többet is, mint a vendégek. 

A hazaiak feljavulása azért is problémát jelentett, mert egy védése után Alisson a földön maradt. A brazil kapus rendkívül szerencsétlen, gyakran sérült, ebben az idényben már másodszor dőlt ki a sorból. Most is azonnal látszott, hogy nagy a baj, Alisson a földhöz csapkodta a kesztyűjét. A Liverpool második számú kapusa, Caoimhín Kelleher is éppen betegséggel küszködik, így a cseh Vítezslav Jaros első bevetésére sor került a felnőttek között.

Nehéz időszak vár a Liverpoolra

A 23 éves játékos jól szállt be, megőrizte a kapuját a góltól, és 1-0-s győzelmének köszönhetően a Liverpool az élen tölti a válogatott szünetet. Azt érdemes megjegyezni, hogy a Vörösök eddig topcsapattal nem néztek szembe a bajnoki idényben, hacsak a halovány Manchester Unitedet nem soroljuk az élmenők közé. A szünet után viszont „kijut a jóból” Szoboszlaiéknak, sorban az idényben remeklő Chelsea, az Arsenal, a Brighton és az Aston Villa következik. A hétköznapokat pedig az RB Leipzig, a Brighton, illetve a német bajnok Bayer Leverkusen elleni Ligakupa- és BL-meccsek fűszerezik.

Premier League, 7. forduló

szombat: 
Crystal Palace–Liverpool 0-1 (0-1)
Arsenal–Southampton 16.00 
Brentford–Wolverhampton Wanderers 16.00 
Leicester City–Bournemouth 16.00 
Manchester City–Fulham 16.00 
West Ham United–Ipswich Town 16.00 
Everton–Newcastle United 18.30 

vasárnap:
Aston Villa–Manchester United 15.00 
Chelsea–Nottingham Forest 15.00 
Brighton–Tottenham Hotspur 17.30 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.