Szalah távozhat, a Liverpool megtalálta az utódját?

Mohamed Szalah jövője alighanem mindaddig beszédtéma lesz, amíg a Liverpool nem jelenti be, hogy hosszabbít az egyiptomi szélsővel, ha erre egyáltalán sor kerül. A 32 éves gólzsákot Szaúd-Arábiából folyamatosan csábítják, de a Paris Saint-Germain is szívesen látná őt a soraiban. Természetesen a Liverpool is készül a Szalah nélküli jövőre, egy német játékost szemeltek ki a helyére.

2024. 10. 04. 11:50
Liverpool FC v Bologna FC 1909 - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD2 Szalah továbbáll? A PSG lecsapna a Liverpool sztárjára
Szalah továbbáll? A PSG lecsapna a Liverpool sztárjára Fotó: AFP/NurPhoto/MI News
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohamed Szalah immáron hét éve a liverpooliak királya, és annak ellenére továbbra is a csapat fő gólfelelőse, hogy közben 32 éves lett. Az egyiptomi szélső iránt ezért még mindig nagy az érdeklődés, ezért a klub tulajdonosainak a legutóbbi szerződéshosszabbításkor, 2022-ben mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk, hogy megtartsák a sztárjátékost, aki miatt még a fizetési struktúrát is felrúgták, nagyságrendekkel többet utalnak át neki, mint a csapat bármelyik másik futballistájának.

Az akkori megegyezés jövő nyárig szólt, így most esedékes lenne a szerződéshosszabbítás. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy az angolok folytatnák-e az együttműködést, mert eddig nem tettek lépéseket az ügyben – legalábbis Szalah szeptember eleji nyilatkozatában erre utalt, amikor elmondta, jelen állás szerint ez lesz az utolsó liverpooli idénye, mert hiába vár a klub ajánlatára. 

Előfordulhat tehát, hogy a Vörösök ikonja továbbáll. Szaúd-Arábiában természetesen továbbra is szívesen látnák a klasszist, és a legutóbbi pletykák alapján annyit keresne ott Szalah, hogy még Cristiano Ronaldo csúcsfizetését is túlszárnyalná.

Borussia Dortmund v Celtic FC - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD2
Adeyemi lehet Szalah utódja a Liverpoolnál? Fotó: AFP/NurPhoto/Ulrik Pedersen

De az egyiptomi játékos még nem érzi úgy, hogy eljött volna az ideje ennek a váltásnak, ő még néhány idényen keresztül a legmagasabb szinten szeretne futballozni. Itt jöhet képbe a Paris Saint-Germain, amely Neymar, Lionel Messi és főleg Kylian Mbappé távozása után egy nagy nevet keres a támadósorba. Arról nem is beszélve, hogy egy dúsgazdag klubról van szó, amely képes lenne többet ajánlani kiszemeltjének, mint a Liverpool, és megadná azt, amire Szalah vágyik: egy hosszú távra, három évre szóló szerződést.

A Liverpoolnak is fel kell készülnie erre az eshetőségre. Szalah személyében nemcsak egy gólzsák távozna, hanem egy olyan labdarúgó, akire mindig lehet számítani, csak elvétve sérült, és bár gyakran megkapja, hogy nem mindig passzol, amikor kellene, az asszisztok számát tekintve Trent Alexander-Arnolddal és Andy Robertsonnal is bőven felveszi a versenyt.

 

Adeyemit szemelte ki a Liverpool

A német Bild információi szerint a Liverpool a Borussia Dortmund csillagát, Karim Adeyemit szemelte ki Szalah utódjának. Szó se róla, a 22 éves szélső szépen termel, idénybeli nyolc fellépése alkalmával öt gólt hozott össze és ugyanennyi gólpassznál jár, a sérülései viszont problémát jelenthetnek: tizennégy mérkőzést hagyott ki az előző idényben. Tavaly pedig a gólok tekintetében jóval elmaradt Szalah számaitól. Míg az egyiptominak 44 mérkőzésen 25 gól és 14 gólpassz volt a mérlege, addig Adeyemi 34 találkozón öt gólt és két gólpasszt tudott felmutatni.

A német futballista szerződése 2027 nyarán jár le, és már gyerekként is a sárga-feketékért dobogott a szíve, így nem könnyen hagyná ott őket. A Liverpool mindenesetre ötvenmillió eurót kifizetne a Transfermarkt által 28 millióra taksált játékosért, ha Szalah valóban más klubnál kötne ki.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.